Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

S kradenou fabií ujížděl z Rakouska do Česka. V lese zapadl a šel pěšky zpátky

Naše téma
Hana Svítilová | 09.02.2024
Ukradené auto našli čeští policisté zapadlé v lesním porostu. | foto: Policie ČR
Policejní manévry ve dvou státech spustila před několika dny krádež modrého vozidla Škoda Fabia v rakouském Kremsu. Zloděj si to namířil rovnou do České republiky. Spravedlnosti však neunikl. Zradil ho příhraniční terén i jeho řidičské schopnosti. 
S rakouskými policisti v patách ujížděl zloděj přes hraniční přechod v Českých Velenicích. Zde se mu povedlo rakouské hlídky setřást. Dlouho však muž neunikal. Rakouská policie se spojila s českou a požádala o pomoc v pátrání po vozidle.

Jak uvedla jihočeská policejní mluvčí Věra Mžiková, do akce byla zapojeny hlídky z oddělení Suchdol nad Lužnicí a  Třeboň. "Také dopravní policisté z Jindřichova Hradce a policisté z Českých Budějovic, kteří prováděli po vozidle intenzivní pátrání v širokém okolí," vyjádřila se.

„Mezitím rakouská strana doplnila informace, že se jim na jejich území podařilo zadržet pachatele, který uvedl, že vozidlo odstavil v blízkosti obce Halámky," doplnila Mžiková. 

Vypátrat auto už nebylo složité. „Policisté provedli v místě šetření, vozidlo nalezli zapadlé mimo cestu v lesním prostoru Ochůzky," líčí Věra Mžiková s tím, že fabii policisté vrátili majiteli a případ dál prošetřuje rakouská policie.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů