Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Rakouská firma nabízí ikonické Porsche jako elektromobil. Cena je astronomická

Naše téma
Daniel Fuglevič | 08.04.2017
dalších 10 fotek
Kreisel EVEX 910e. | foto: Kreisel Electric
Většina elektromobilů na trhu vypadá nebo se alespoň snaží vypadat moderně a futuristicky. To však není případ novinky od Kreisel Electric. Nejnovější techniku v oblasti elektromotorů totiž tahle společnost nacpala do karoserie starého Porsche 910.
O firmě Kreisel Electric jste již možná slyšeli. Právě od ní si slavný silák Arnold Schwarzenegger objednal přestavbu svého Mercedesu třídy G na elektromobil.

Nyní se rakouská společnost zaměřila na vytvoření něčeho mnohem extravagantnějšího. Jejich nový model Kreisel EVEX 910e je vlastně staré Porsche 910, ale s elektrickými vnitřnostmi.

Čtěte také: Škoda Vision E má interiér budoucnosti. Podívejte se

Nemusíte se ale bát, nejde o přestavbu originálních závodních vozů, kterých Porsche v 60. letech vyrobilo jen 35 kusů. Máme tady co dočinění s kvalitně zpracovanými replikami, jež jsou navíc plně uzpůsobeny k pohybu na silnici. Respektive k velmi rychlému pohybu.

Pohon zajišťuje elektromotor o výkonu 490 koní (360 kW) a točivém momentu 770 Nm, který je napájen baterií o kapacitě 53 kWh. Přenos síly na zadní kola pak zajišťuje dvourychlostní převodovka.

Čtěte také: Mini Remastered: Prťavý klasik dostal moderní techniku. A vysokou cenovku

S hmotností jen 1100 kg prý dokáže 910e zvládnout akceleraci z nuly na 100 km/h za 2,5 sekundy a dosáhnout maximální rychlosti přes 300 km/h. Dojezd je při plném nabití baterie udávaných 350 kilometrů.

Za tohle všechno si však zájemci pořádně zaplatí. Cena je totiž v přepočtu asi 26 milionů korun. I proto lze pochopit, proč firma plánuje vyrobit jen limitovaný počet kusů.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů