Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Francouzskému koncernu nákup Opelu nestačí. Zajímá ho třeba i Fiat s Jeepem

Naše téma
Jiří Švamberk | 21.03.2019
PSA se poohlíží po novém strategickém partnerovi | foto: archiv
Strategickým partnerem by se mohl stát také americký koncern GM.
PSA se v loňském roce stal druhým nejúspěšnějším výrobcem automobilů v Evropě, co se počtu prodaných aut týče. PSA se neobvykle rychle povedlo postavit na nohy značku Opel, kterou skupina získala před necelými dvěma roky. A jak se říká, s jídlem roste chuť, takže PSA už nyní vyhlíží, zda by nebyla šance své obchodní možnosti ještě rozšířit. Francouzský tisk nejvíce spekuluje o koncernech Fiat Chrysler Automobiles či Jaguar Land Rover, jakožto strategických partnerech.

Tenhle mimořádně smělý plán má dokonce podporu u největších akcionářů, mezi něž patří také rodina Peugeot, která vlastní 13,68 procenta skupiny PSA. Robert Peugeot, prezident rodinného holdingu FFP, do medií vyjádřil plnou podporu současnému šéfovi PSA Carlosu Tavaresovi, když řekl, že nebude bránit žádné příležitosti, která se objeví.

V partnerství s FCA skupina PSA vidí mimořádně velký potenciál, zejména díky působení na americkém trhu a značce Jeep, která je velmi ceněná. Mike Manley, šéf italsko-amerického koncernu na ženevském autosalonu zase uvedl, že jej zajímá jakákoliv nabídka, která může Fiat posílit.

Zákulisní informace uvádějí, že Tavares má zájem navázat partnerskou spolupráci také s GM a možností je také JLR, který v současné době sužují ekonomické problémy. Zatím nic není dohodnuto, ani potvrzeno, ale vypadá to, že se něco chystá. Něco hodně velkého…
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů