Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

PSA Peugeot Citroën má nový plán. Do pěti let nabídne sedm hybridů

Naše téma
Redakce | 07.04.2016
DS E-Tense. | foto: DS Automobiles
Automobilový koncern PSA Peugeot Citroën představil svou strategii pro nejbližších pět let. Plán počítá s modelovou paletou čítající 26 osobních aut a osm užitkových vozů včetně například pick-upu se zatížením do jedné tuny.
Cílem francouzské skupiny, která vlastní značky Peugeot, Citroën a DS Automobiles a je druhým největším výrobcem automobilů v Evropě, je představit každý rok pro každý obchodní region jeden nový model.

Součástí modelové ofenzivy pak má být také 7 plug-in hybridních aut a 4 elektromobily. O jaké vozy půjde, zatím zůstává tajemstvím.

Kromě toho prý budou spuštěny programy zahrnující vývoj nových systémů pohonu, autonomních technologií, ale třeba i služeb v kategorii ojetin. Koncern se chce zaměřit také na zákaznický servis, pronájem a sdílení aut či finanční služby.

Automobilka chce do roku 2018 zvýšit odbyt o deset procent ve srovnání s rokem 2015, do roku 2021 pak o dalších 15 procent. V loňském roce firma zvýšila prodej o 1,2 procenta na 2,97 milionu vozů. Obrat loni dosáhl 54 miliardy eur (1,458 biliardy korun).

S novými plány francouzského koncernu pak souvisí také změna jména. Zatímco dosud se jmenoval PSA Peugeot Citroën, nově se bude jednat o Groupe PSA.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů