Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

PSA a Fiat Chrysler se spojí v jeden velký koncern. Ročně vyrobí 9 milionů aut

Naše téma
Jan Markovič | 31.10.2019
Firmy si slibují i lepší konkurenceschopnost proti Volkswagenu. | foto: Archiv
Obří firma se stane zároveň čtvrtou největší automobilkou na světě.
Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Fiat, Dodge, RAM, Jeep, Chrylser, Peugeot, DS, Citroën a Opel. To je výčet 12 automobilových značek, které bodu už brzy spadat pod jeden koncern. Gigantická firma vznikne spojením PSA a FCA a to tak, že si obě společnosti navzájem vymění polovinu svých akcií.

O faktu, že půjde opravdu o velkou firmu, svědčí i její předpokládaná hodnota. Ta by měla dosahovat 50 miliard dolarů, tedy okolo 1,15 bilionu korun. Díky spojení se společnosti podaří ušetřit miliardy na nákladech, aniž by významněji propouštěla zaměstnance nebo uzavírala továrny.

Koncern PSA-FCA se stane podle aktuálních předpokladů čtvrtým největším výrobcem aut na světě, který by měl produkovat zhruba 8,7 milionu aut za rok. Před ním se na žebříčku umístí pravděpodobně Toyota, Volkswagen a General Motors, popřípadě Hyundai Motor Group.

Spojení dvou velkých automobilek bude mít významný dopad na jejich modelové portfolio. Nedávném spojení PSA s Opelem se například už začaly objevovat modely, které mají společnou architekturu. Ta se teď bude šířit do výroby i dalších značek.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů