Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

První vietnamská auta se ukážou v Paříži. Mají geniálně jednoduché logo

Naše téma
Radek Pecák | 11.09.2018
dalších 5 fotek
Novinky nové vietnamské automobilky pro autosalon v Paříži | foto: VinFast
Písmeno V se objeví na masce chladiče nových vietnamských automobilů, které budou mít premiéru na autosalonu v Paříži.
Hned dvě auta najednou ukáže v areálu pařížského výstaviště na počátku října nově vzniklá vietnamská automobilka VinFast, za kterou stojí místní byznysmen Pham Nhat Vuong.

Jak sedan s elegantní boční siluetou, tak i SUV, by se měla začít vyrábět již během příštího roku v nové továrně, která má počáteční kapacitu 100 000 aut ročně s možností rozšíření až na půl milionu kusů.

Logo tvoří písmeno V, které symbolizuje jednak vítězství a jednak i zemi Vientam. Písmeno F, kterým začíná druhá část názvu, je pak vytvořena z LED denního svícení.

Design je dílem renomovaých italských návrhářů. Zmíněný pan Vuong totiž nejprve oslovil studia Italdesign, Zagato, Pininfarina či Torino Design. O jejich návrzích pak hlasovala veřejnost. Po sečtení výsledků 62 000 hlasujících zvítězil návrh Italdesignu. Nicméně, smlouva na zhotovení finálního tvaru vozu byla nakonec podepsána s Pininfarinou.

O technických datech zatím značka nemluví. Něco zřejmě prozradí v Paříži. Nicméně na vývoji a dodávkách dílů by se měly podílet renomované firmy jako například Siemens, Bosch, Magna Steyr nebo dokonce BMW.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů