Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Průzkum ADAC: Nejspokojenější jsou majitelé BMW a Audi, na chvostu je Fiat

Naše téma
Redakce | 14.10.2013
Audi A6 allroad. | foto: Audi
Praha/Berlín - Tradičního průzkumu německého autoklubu ADAC se letos zúčastnilo více než 20 tisíc tamních zákazníků. Výsledky ukazují spokojenost majitelů s vozy BMW a Audi, prosadily se také japonské automobilky. Na chvostu pak najdeme především italské a francouzské výrobce, překvapením mohou být špatné výsledky Opelu.
ADAC se respondentů ptal nejen na míru spokojenosti, ale také na výkon a technologie. Výsledky rozdělil hned do několika kategorií. Nejzajímavější jsou samozřejmě tabulky podle jednotlivých segmentů a také žebříček spokojenosti s konkrétními výrobci obecně.

V celkovém pořadí značek se nejvíce zadařilo BMW (79,3 bodu), Audi (78,8) a Hondě (77,9), na posledních třech příčkách se umístily automobilky Peugeot (67,8), Chevrolet (66,5) a Fiat (65,2).

V kategorii minivozů uspěly modely Volkswagen up!, Smart fortwo a Toyota Aygo, na konci najdeme Hyundai i10, Fiat Panda a Kia Picanto.

Segment malých vozů ovládlo Mini, které následují Audi A1 a Honda Jazz. Škoda Fabia obsadila 6. příčku, poslední tři místa si rozdělily modely Opel Corsa, Peugeot 206 Plus a Fiat Punto.

Nižší střední třídě dominuje trojice "Němců": Audi A3, BMW řady 1 a VW Golf, nejméně spokojeni jsou majitelé Renaultu Mégane, Opelu Astra a Peugeotu 308.

I ve střední třídě uspěly značky Audi a BMW. Nejlépe dopadlo Audi A5, následuje BMW řady 3 a Audi A4, které obdrželo stejně bodů jako Toyota Avensis. Na chvostu pak najdeme Mercedes-Benz třídy C, Ford Mondeo a Opel Insignia. Pro zajímavost, Škoda Octavia obsadila 5. místo.

Ve vyšší střední třídě byly hodnoceny jen čtyři modely, které si rozdělily tato umístění: 1. Audi A6, 2. BMW řady 5, 3. Škoda Superb a 4. Mercedes-Benz třídy E.

Pět aut se objevuje v žebříčku "víceúčelových" vozů: První je Volkswagen Caddy, druhé místo obsadila Dacia Logan MCV, třetí Škoda Roomster, na čtvrtém najdeme Renault Kangoo a na pátém Citroën Berlingo.

Nejspokojenějšími majiteli rodinných MPV jsou opět zákazníci německých výrobců. V této kategorii uspěly modely Mercedes třídy B, Volkswagen Touran a Volkswagen Sharan, nejhůř dopadly vozy Seat Altea, Citroën C3 Picasso a Opel Zafira.

V kategorii SUV dominují německé "prémiovky": BMW X3, Audi Q5 a Mercedes-Benz GLK, potěší čtvrtá příčka Škody Yeti. Nejméně spokojení jsou majitelé Nissanu Juke, Hyundai ix35 a Kia Sportage.

Kompletní výsledky si můžete prohlédnout zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů