Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Provozní zisk BMW v divizi aut ve druhém čtvrtletí klesl

Naše téma
ČTK | 01.08.2013
Elektromobil BMW i3. | foto: BMW
Frankfurt nad Mohanem - Provozní zisk německého výrobce luxusních automobilů Bayerische Motoren Werke (BMW) ve druhém čtvrtletí letošního roku v klíčové divizi automobilů klesl o 13 procent. Oznámila to dnes automobilka. Pokles zapříčinily vyšší výdaje na technologie spotřeby paliv a dopady dluhové krize na evropské automobilové trhy.
Provozní zisk EBIT v segmentu automobilů klesl o 13 procent na 1,76 miliardy eur (34,3 miliardy Kč). Analytici v průzkumu agentury Reuters předpokládali zhruba stejný výsledek ve výši 1,77 miliardy eur.

Tržby celé skupiny od dubna do června ale stouply o 1,8 procenta na 19,55 miliardy eur. "Přes značný protivítr na mnoha automobilových trzích v Evropě dosáhla BMW Group silného druhého čtvrtletí," uvedl podle agentury DPA předseda představenstva Norbert Reithofer. Automobilka ale podle agentury Reuters varovala, že výzvy v podobě ostřejší konkurence očekává i ve druhém pololetí.

BMW, která je největším výrobcem luxusních vozů na světě, tento týden oficiálně představila svůj první plně elektrický vůz i3.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů