Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Prohlédněte si jeden z nejvzácnějších McLarenů F1. Stále pravidelně jezdí

Naše téma
Dominik Valášek | 22.03.2017
McLaren F1 High Downforce. | foto: McLaren
Při celkově 106 vyrobených kusech, z nichž jen 64 smělo do silničního provozu, je McLaren F1 jedním z nejvzácnějších a dnes i nejcennějších automobilů historie. Přesto se však najdou verze, které jsou ještě vzácnější.
Těmi vůbec nejvzácnějšími McLareny F1 jsou dva kusy, které opustily továrnu vybavené paketem pro vysoký přítlak. Tyto vozy se vyznačovaly hlavně mohutným křídlem na zádi, dále velkým „lízátkem" pod předním nárazníkem a žebrováním na předních blatnících.

Nejexkluzivnější F1, o kterém referuje sám majitel v novém videu od McLarenu, má navíc ještě větší kola, jinak nastavené odpružení a posílený motor LM specifikace, který točí o 1000 otáček víc a podává výkon 680 koní.

Čtěte také: VIDEO: Vzácné Ferrari 250 GTO na okruhu ukazuje, proč je tak uctívané

Šťastným majitelem je Novozélanďan Andrew Bagnall. Podnikatel a amatérský závodník vlastní F1 s číslem šasi 18 již něco přes deset let.

A na rozdíl od mnohých jiných majitelů britského klenotu vytáhne svou "ef-jedničku" alespoň jednou měsíčně na vyjížďku.

I přesto, že vlastní mimo jiné taky modernější McLaren P1, zůstává Bagnall zcela věrný legendárnímu originálu. Podle jeho vlastních slov je F1 čímsi výjimečná a přestože vyzkoušel a prodal za dlouhá léta spoustu aut, tohle konkrétní by nikdy nedal z ruky.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů