Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Prodeje aut v prvním čtvrtletí: Toyota drží pozici světové jedničky

Naše téma
Redakce | 23.04.2015
Toyota Aygo. | foto: Toyota
Prodej japonské automobilky Toyota Motor v letošním prvním čtvrtletí meziročně klesl o 2,5 procenta na 2,52 milionu vozů. Udržela si však vedoucí pozici na světovém automobilovém trhu.
Na druhém místě najdeme německý Volkswagen, který již minulý týden ohlásil nárůst prodeje o 1,8 procenta na 2,49 milionu vozů. Za Volkswagenem následuje americký rival General Motors, jehož čtvrtletní prodej stoupl o dvě procenta na 2,4 milionu vozů.

Toyota se nyní podle agentury AP potýká se slabou poptávkou na japonském trhu. Firma v lednu uvedla, že v celém letošním roce počítá s poklesem globálního prodeje o jedno procento.

Podle některých odborníků by tak japonskou firmu mohl v čele světového automobilového trhu vystřídat Volkswagen, jehož součástí je i mladoboleslavská Škoda Auto.

V celém loňském roce Toyota zvýšila prodej o tři procenta na 10,23 milionu vozů. V čele světového automobilového trhu se tak udržela již třetí rok za sebou. Prodej Volkswagenu loni stoupl o čtyři procenta na 10,14 milionu vozů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů