Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Přivítejte Ferrari 812 Superfast. Jménem nelže, je vážně superrychlé

Naše téma
Daniel Fuglevič | 16.02.2017
Ferrari 812 Superfast. | foto: Ferrari
Nový dvanáctiválcový model nahradí vysluhující Ferrari F12berlinetta a vypadá to, že zcela dostojí svému přídomku Superfast. Hodnoty výkonu i zrychlení zapůsobí stejně silně jako nový design.
Vypadá to, že ve Ferrari chtěli nástupce pojmenovat pravdivě, a proto ho doslova nazvali „superrychlý". Sluší se ale dodat, že přídomek Superfast už měl i model 500 z šedesátých let.

Stále atmosférický dvanáctiválec o objemu 6,5 litru totiž produkuje přesně 800 koní (588 kW). Hodnota točivého momentu se pak zastavila na 718 Nm. Díky tomu je nejvýkonnějším atmosférickým motorem v historii Ferrari. Dost možná ovšem i posledním.

Čtěte také: Druh na vymření? Superaut s atmosférickým motorem zůstala hrstka, podívejte se

812 Superfast dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 2,9 sekundy a vyvinout maximální rychlost přes 340 km/h. Konečná hmotnost vozu v porovnání s předchůdcem překvapivě neklesla ani se nezvýšila, zůstává na 1525 kg.

V superrychlém Ferrari je vůbec poprvé elektrický posilovač řízení, dále už pátá generace jejich magického systému prokluzu Side Slip Control a po vzoru modelu F12tdf má i systém natáčení zadních kol.

Čtěte také: V Česku se prodalo raritní Ferrari, jedno z 10 v Evropě. Prohlédněte si ho

Design nového super-GT od Ferrari určitě posoudíte sami, nicméně se sluší dodat, že novinky na karoserii opět trochu vylepšili aerodynamiku vozu.

Pár detailů ale přenáší ze staršího modelu. Třeba otvory v předních blatnících, do nichž proudí vzduch přes přední kapotu a zajišťují tak nutný přítlak, stejně jako automaticky nastavitelné klapky v zadním difuzoru.

Uvnitř se nejedná o žádnou smršť novinek, ale spíš o evoluci předchozí verze. Nejvíce tak zaujme nový volant, který vychází ze stejného designu jako v modelu GTC4Lusso.

Naživo se Ferrari 812 Superfast představí na začátku března v Ženevě. Zájemci by si pak měli připravit minimálně 8 milionů korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů