Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Příští Mini Cooper bude opravdu mini. Se zmenšením mu pomůže elektřina

Naše téma
Jan Markovič | 30.09.2019
dalších 15 fotek
Ještě během letošního roku se na silnice dostane první elektrické Mini. | foto: Mini
Díky nasazení elektrického pohonu bude v kabině více místa proto auto nebude potřebovat tak velkou karoserii.
Automobilka sází na elektrifikaci svých modelů nejen díky tomu, že s ní snižují své emise. Britská značka Mini, která patří mnichovskému gigantu BMW, plánuje, že její budoucí elektrický hatchback bude výrazně menší než aktuální model. Správným umístěním elektromotoru a baterií totiž uvnitř bude dostatek místa, i když auto bude zabírat méně plochy.

„Bylo by skvělé, kdyby se Mini vrátilo zpět k chytrému využité prostoru, tak jako kdysi. Výhodou elektrifikace je fakt, že nemusíte hledat kompromisy. Když chytře umístíte baterie, můžete auto zmenšit, aniž byste přišli o jeho funkcionalitu,“ řekl britskému magazínu Auto Express Bernd Koerber, šéf značky Mini.

Podle Koerbera teď značka plánuje, jak bude nové auto vypadat. Jednou z možností je rozdělení malého hatchbacku na dvě řady – jedna bude čistě elektrická a menší, druhá pak bude používat klasické spalovací motory, tedy hlavně benzinové tříválce od BMW. Mnichov ale zatím nemá vlastní platformu, kterou by pro mini Mini poskytl. Možná si ji budou muset Britové postavit sami.

Nová generace hatchbacku Mini by se na silnice měla dostat v roce 2022. „V příštích deseti letech se přehoupne obliba pohonu ze spalovacích motorů k elektrice. Myslím, že Mini bude jednou z těch značek, pro něž bude elektromobilita prioritou?“ slibuje Korber.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů