Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Příští generace „Toyobaru“ vznikne pravděpodobně na platformě Toyota

Naše téma
Jiří Švamberk | 20.04.2019
Concept Toyota GR HV Sports Concept z rook 2017 může být náznakem, jak bude příští generace vypadat. Alespoň to si myslí australská média | foto: Toyota
Nová globální platforma Subaru se totiž pro čistokrevnou zadokolku vůbec nehodí.
Australské motoristické servery přinesly zajímavou informaci ohledně nové generace dvojčat Toyota GT86 a Subaru BRZ. Dlouho nebylo jasné, zda vůbec vznikne druhá generace tohoto ryzího sportovního vozu 2+2, ovšem poté, co oba výrobci pokračování spolupráce potvrdili, se začínají objevovat první zákulisní informace.

A ta první je hned více než důležitá. Týká se platformy, na níž bude dvojčata postavena. Předchozí výrazně modifikovaná platforma Subaru Impreza nepřichází v úvahu kvůli svému stáří a nová globální platforma Subaru se nehodí, protože nikdy nebyla konstruovaná s ohledem na případný na pohon zadních kol. To tak nějak potvrzuje, že Subaru s druhou generací BRZ opravdu nepočítalo a projekt zachraňuje Toyota.
 
Jediným řešením je přepracovat současnou platformu, což není úplně nejvýhodnější nabídka, nebo přejít na architekturu TNGA automobilky Toyota. Na této platformě jezdí například Camry, Lexus ES nebo RAV4. Věřte nebo ne, ale TNGA platforma je lehčí, než ta stávající a k tomu torzně výrazně tužší.
 
Ať je to jak chce, druhou generaci dvojčat GT86/BRZ vítáme s nadšením, protože taková auta na trhu nejsou a navzdory volání po vyšším výkonu, jde o jedno z nejryzejších sportovních auto posledních 20 let. A jako takové si druhé pokračování rozhodně zaslouží.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů