Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Příští generace JCW GP bude nejrychlejší a nejvýkonnější model v historii MINI

Naše téma
Jiří Švamberk | 13.02.2019
První oficiální snímek MINI JCW GP (2021) | foto: MINI
Půjde o limitovanou sérii tří tisíc kusů.
MINI uvolnilo sérii tří fotografií, na kterých jsou vyobrazeny detaily příští generace nejostřejšího provedení klasického MINI. Nadcházející verze JCW GP se objeví už příští rok a podle všeho se pod její kapotou objeví přeplňovaný čtyřválec, který BMW používá už v modelu BMW X2 M35i.

Přesný výkon není znám, ale mluví se o „stádu“ čítajícím výrazně více, než 300 koní, což by z tohoto modelu učinilo nejvýkonnější MINI všech dob. Nové MINI JCW GP by mělo vycházet z konceptu MINI z předloňského Frankfurtu. Tato slova potvrzuje minimálně zadní dvojdílný spoiler, který je velmi podobný koncepčnímu. Vypadá to i na centrálně umístěnou dvojitou koncovku výfuku, přestože koncept měl výfuk posazený výrazně výše v zadním difuzoru. Koncovky mají také daleko větší průměr.  

Koncept MINI JCW GP (2017)


Žádné jiné podrobnosti nebyly zveřejněny, ovšem dá se očekávat, že okruhově zaměřená verze GP projde oproti standardními JCW výraznější odtučňovací kúrou. Samozřejmostí budou také výrazné úpravy podvozku a brzd. Ostatně ta předchozí zajela Severní smyčku za 8 minut a 23 sekund a MINI bude chtít s novým provedení JCW GP tento čas překonat.

Ostré MINI vznikne pouze v omezeném počtu třech tisíc kusů a oficiálně by se mělo ukázat už příští rok.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů