Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Příští Cupra Leon přijede v roce 2020 s plug-in hybridním pohonem

Naše téma
Jiří Švamberk | 08.04.2019
Seat Leon Cupra R ST v úpravě od ABT nabídne 370 koní | foto: Seat
Výkon soustavy dosáhne 245 koní a čistě na elektřinu ujede až 50 km.
Britský server Auto Express přišel s informací, že příští generace sportovního modelu Cupra Leon bude plug-in hybrid.
 
Seat novou generaci modelu Leon představí už příští rok a nedávno potvrdil, že tento automobil zákazníkům nabídne kromě standardních spalovacích motorů také plug-in hybridní variantu. Elektrifikace se dotkne také sportovně laděného Leonu nabízeného pod značkou Cupra.

Stejně jako tomu je v případě současné generace, také ta příští vznikne ve dvou provedeních – klasickém pětidveřovém provedení a praktičtější verzi kombi.
 
Wayne Griffiths, šéf divize Cupra, potvrdil, že připravovaná plug-in hybridní Cupra Leon nabídne 245 koní. Standardní Seaty budou disponovat nižším výkonem. To znamená, že Cupra Leon dostane stejný výkon, jako nedávno představený koncept Seat Cupra Formentor, ovšem výrazně méně, než má současné provedení s 300 koňmi. Je ale pravděpodobné, že vznikne také neelektrifikované provedení, které se současnému modelu z hlediska výkonu minimálně vyrovná.

Seat Leon Cupra R ST.

 
Griffiths také zmínil elektricky poháněnou nápravu, takže je dost možné, že nový plug-in hybridní Leon od divize Cupra bude čtyřkolkou.
 
Čtvrtá generace Leonu vznikne na podvozkové platformě MQB a minimálně jedna plug-in hybridní verze nabídne dojezd čistě na elektřinu až 50 km. Z hlediska designu přejme designový jazyk nového SUV Tarraco a jako první nabídne možnost bezdrátových aktualizací softwarových komponent.
 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů