Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Přehnaný koncept Bentley ukazuje, jak si představuje elektromobil budoucnosti

Naše téma
Jan Markovič | 21.08.2019
dalších 19 fotek
Koncept Bentley EXP 100 GT | foto: Bentley
Píše se rok 2035 a vy jste konečně vyhráli ve sportce. Tohle je přesně auto pro vás.
V dvacátých letech tohoto století zaplatí automobilky silnice svými elektromobily, ve třicátých už budou samozřejmostí, stejně jako autonomní řízení. A bude se myslet i na lidi, kteří mají tolik peněz, že mohou utrácet za nejdražší auta světa. Přesně pro ně je totiž přehnaně luxusní koncept Bentley EXP 100 GT.

Auto znatelně navazuje na křivky moderních vozů s okřídleným B na kapotě,ale přináší i nějaké futuristické. Asi nejzajímavější z nich je maska chladiče složená z 6000 samostatných diod, která má nádherně zářit po tmě. Nápadné je i bohaté prosklení nebo vzhůru výklopné dveře.

Elektrický Bentley dlouhý 5,8 metru a široký 2,4 metru (hodně štěstí ve zúžení na v roce 2035 stále rozkopané D1) žene kupředu motor s točivým momentem 1500 Nm. To stačí k tomu, aby auto vážící 1,9 tuny vystřelilo z nuly na 96 km/h za 2,5 sekundy. Maximum je 300 km/h.

Baterie vozu pak stačí na dojezd 700 kilometrů a z ultrarychlé nabíječky se z nuly na 80 procent kapacity doplní za 15 minut. A když už vás nebude bavit řídit, vyberete jeden z futuristických jízdních režimů. Třeba takový, kdy auto jede samo a na sklo vám promítá záběry z předešlých cest, na které rádi vzpomínáte. Inu, proč ne!? Když máte peněz na rozdávání, fantazii se meze nekladou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů