Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

PŘEHLED: Nejlevnější nová auta s pohonem 4x4. Pod půl milionu se jich vejde šest

Naše téma
Jan Zajíc | 17.01.2017
dalších 6 fotek
Dacia Duster. | foto: Dacia
Česká republika aktuálně zažívá nefalšovanou zimu. Teploty padají pod bod mrazu, sněží a na silnicích to klouže. Nastaly tedy přesně ty podmínky, kdy snad každý řidič zatouží po autě s pohonem všech kol.
Jejich nabídka je na tuzemském trhu mimořádně bohatá. Nás ale zajímalo, které čtyřkolky můžete koupit nejlevněji. Ukázalo se, že nejvíc dostupných vozů s pohonem 4x4 nabízí Suzuki. A že pokud chcete opravdu levný stroj s hnanými oběma nápravami, podívejte se po nové Ladě Niva.

Má to ale háček, Niva se aktálně do Česka oficiálně nedováží, musíte se tak spolehnout na soukromé importéry. U nich však Nivu můžete koupit už za 273 900 korun.

My se však zaměříme na vozy, které jsou do tuzemska dováženy oficiálně.

10. Subaru XV
Subaru XV.


Japonský crossover má základní cenu 549 000 Kč. Ta se váže k vozu s benzinovým plochým motorem o objemu 1,6 litru a výkonu 114 koní (84 kW). Základní výbava Active zahrnuje například elektrické stahování oken, vyhřívaná přední sedadla, automatickou klimatizaci či infotainment se 6,2" barevným displejem.

9. Škoda Octavia
Škoda Octavia.


Česká automobilka nabízí několik verzí Octavie s pohonem všech kol, ta nejdostupnější s 1,6litrovým turbodieselem (81 kW/110 k) stojí v akční výbavě Fresh 544 900 korun. Kombík je o 30 tisíc dražší. Vůz má standardně třeba 16palcová kola z lehké slitiny, vyhřívaná přední sedadla, elektricky ovládaná okna, klimatizaci, tempomat nebo infotainment Swing s 5palcovým displejem.

S příjezdem modernizované Octavie však tato varianta z ceníku zmizí.

8. Škoda Yeti
Škoda Yeti.


Nejlevnější Yeti se čtyřkolkou vyjde na 522 900 korun, pod kapotou se přitom ukrývá dvoulitrový turbodiesel o výkonu 110 koní (81 kW). Akční výbava Trumf nabídne mimo jiné 16palcová ocelová kola, střešní nosič, vyhřívaná přední sedadla, elektrické ovládání oken vpředu, klimatizaci či infotainment Swing s 5palcovým displejem.

7. Opel Mokka X
Opel Mokka X.


Nedávno modernizovaný crossover je s pohonem obou náprav k dispozici od 509 900 v akční linii Smile. Ta zahrnuje například audiosystém se 6 reproduktory, automatickou dvouzónovou klimatizaci, mlhovky, tempomat, parkovací senzory vpředu i vzadu nebo automatická dálková světla. Vůz pohání přeplňovaná zážehová čtrnáctistovka o výkonu 140 koní (103kW).

6. Suzuki S-Cross
Suzuki S-Cross.


I Suzuki S-Cross nedávno absolvovalo omlazovací proces, který se podepsal zejména na nové přídi s výraznější maskou chladiče. Současně je to první čtyřkolka, jejíž základní cena se vejde pod půl milionu: S-Cross s přeplňovaným litrovým tříválcem o výkonu 112 koní (82 kW) ve výbavě Premium totiž stojí 479 900 korun. Na palubě najdete elektrické ovládání předních a zadních oken, automatickou dvouzónovou klimatizaci, audio s konektivitou, zadní parkovací kameru nebo třeba vyhřívání předních sedadel.



5. Suzuki Vitara
Suzuki Vitara.


Vitaru s pohonem všech kol můžete koupit už za 440 450 korun. Dostanete pohledné SUV s atmosférickou šestnáctistovkou o výkonu 120 koní (88 kW) a v základní výbavě Comfort. Ta obsahuje mimo jiné elektrické ovládání předních oken, manuální klimatizaci, audio s MP3/WMA, CD přehrávačem a bluetooth nebo 16palcová ocelová kola.

4. Suzuki Jimny
Suzuki Jimny.


Jimny, legendární malý teréňák, už se se základní cenou dostane pod 400 tisíc, stojí 396 900 korun. O pohon se stará benzinová jedna-trojka (jiný motor ani Suzuki nenabízí) o výkonu 85 koní (62 kW). Jimny je obecně jednoduché auto se spartánským interiérem, v základní výbavě Club však nečekejte ani klimatizaci nebo rádio.

3. Fiat Panda
Fiat Panda.


K Fiatu Panda verze s pohonem všech kol patří už od roku 1983, kdy jej dostala první generace. Nejnovější provedení se čtyřkolkou startuje na částce 393 500 Kč. Auto přitom do pohybu uvádí 1,3litrový turbodiesel o výkonu 95 koní (70 kW) a výbava nabízí mimo jiné 15palcová kola z lehkých slitin, manuální klimatizaci, elektricky ovládáná přední okna nebo rádio s MP3, bluetooth, USB, AUX a odjímatelným držákem na telefon.

2. Suzuki Swift
Suzuki Swift.


Japonské supermini můžete mít s pohonem všech kol v kombinaci s 1,2litrovým čtyřválcem o výkonu 94 koní (69 kW) a s výbavou GL/AC. Jak už napovídá název, zahrnuje klimatizaci, dále pak například rádio s CD a MP3 přehrávačem a USB vstupem, elektrické stahování oken nebo 15palcová ocelová kola. Cena činí 364 900 Kč.

1. Dacia Duster
Dacia Duster.


Že je nejlevnější čtyřkolkou v Česku Dacia, asi není překvapení. Pohon všech kol můžete mít od 337 900 Kč se zážehovým motorem o objemu 1,6 litru, který poskytuje 114 koní (84 kW). Linie Open nabízí 16palcová ocelová kola, manuální klimatizaci, elektrické ovládání předních oken nebo rádio s CD/MP3 a čelním vstupem USB.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů