Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Přehled elektromobilů s cenou do miliónu. Solidní výběr nabízí Opel

Naše téma
Radek Pecák | 26.08.2022
dalších 14 fotek
Opel Mokka-e | foto: Opel
Také vysoké ceny benzínu a nafty stojí na lehkým zvýšením zájmu tuzemských zákazníků o elektromobily. Zajímali jsme se o to, jaké modely lze pořídit s cenou nepřesahující jeden milión korun.
Žádný model běžné velikosti a s logem náležejícím některé z tradičních automobilových značek nelze v současné době na tuzemském trhu pořídit s ceou do půl miliónu korun. Vyplývá to z našeho průzkumu ceníků u automobilek, které mají v České republice oficiální zastoupení.

Na všechny tyto vozy se můžete podívat do naší fotogalerie. V popisku pak najdete také vstupní cenu.

Již od loňska platí, že nejlevnějším elektromobilem je Dacia Spring. Jeho současná cenovka přesahuje zmíněnou hranici o 11 tisíc a 900 korun. Za méně než šest set tisíc korun lze pak ještě pořídit Smart EQ. Zajímavé je, že dealeři této značky, která vystavuje své modely zpravidla v sousedství koncernově spřízněných Mercedesů, vám prodají za stejnou sumu (591 600 Kč) auta se dvěma různými karosériemi Zatímco Smart EQ Fortwo přepraví jen dva lidi, Smart eQ Forfour pak čtyři.

V cenovém rozpěří 700-800 tisíc korun jsme pak našli jeden jediný model. Tím je Hyundai Kona Electric za 735 241 Kč. Jde však o variantu s menší trakční baterii, do které lze nabít jen 39,2 kWh. Verze s baterií s kapacitou 64 kWh je více než o sto padesát tisíc korun dražší.

Nejde vždy jen o "prcky"
Poměrně široký výběr už mají ti, kteří jsou ochotni do pořízení elektromobilu investovat částku mezi 800 a 900 tisíci korun. Lze získat jak městské minivozy - například Opel Corsa-e, Fiat 500e, Peugeot e-208, tak i velmi pohledný crossover Mazda MX-30, velký rodinný hatchback Nissan Leaf nebo osobní dodávky Citroën ë-Berlingo a Opel Combo-e. Posledně jmenovaný vůz pak dokonce také s prodlouženou verzí, která přijde na solidních 859 990 Kč. Kratší varianta je pak ještě o třicet tisíc korun levnější.

Německý výrobce s bleskem ve znaku nabízí ze všech značek největší výběr v námi vymezené cenové kategorii. Kromě zmíněné elektrické Corsy a Comba lze u jeho dealerů pořídit také plně elektrickou Mokku-e. To je další zástupce městských rodinných crossoverů.

Nejdražším vozem, který se ještě dostal do našeho přehledu, je Peugeot e-Rifter. Blízko u milionové hranice jsou pak třeba ještě Renault Megane E-Tech, Citroën ë-C4 nebo maličká, ale sympatická Honda e.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů