Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Před 21 lety nešťastnou náhodou ukradl auto. Teď se chce majiteli omluvit.

Naše téma
Jiří Švamberk | 10.04.2019
Ford Taurus | foto: Ford
Kanaďan z provincie Manitoba hledá majitele bílého Fordu Taurus. Zatím bezúspěšně.
Ukradli jste někdy něco? Většina z nás tu zkušenost má, ovšem v drtivě většině jde o takové prkotiny, jako krádež sousedových jablek nebo kamarádových bonbónů. Rozhodně ne automobilu. Kevin Friedman z kanadské provincie Manitoba tu zkušenost má, ovšem rozhodně ne chtěnou.
 
A co že se tedy před 21 lety vlastně stalo? Když mu bylo 17 let, Friedman poprosil svého kolegu, aby mu půjčil auto, protože si potřeboval lidově řečeno oběhnout několik důležitých povinností. Svůj vlastí automobil pár týdnů předtím zdemoloval o zatoulanou krávu, takže aby vše stihl v řádné době, musel si auto půjčit. Jako poděkování chtěl svého kolegu pozvat na mraženou drť.


 
Od kolegy převzal klíče od světlého Fordu Taurus, kterých v roce 1998 po Kanadě a USA jezdily statisíce. Podobně nenápadné auto, jako u nás Octavia.  Na parkovišti usedla za volant bílého Taurusu, který byl odemčený a měl stažená okénka. Počítal s tím, že sedí ve správném autě. No, neseděl.
 
V té době byla auta dost svérázná, klíčky pasovaly do jiných zámků a nezřídka kdy šlo i nastartovat. To se, i přes drobné obtíže, povedlo také Friedmanovi. Ještě „za kolegu“ zaplatil na policii pokutu za špatné parkování a při návratu už nastartovat nešlo. Naštěstí mu ochotně pomohli místní policisté, kteří neměli nejmenší tušení, že majitel vozu o zápůjčce vlastně ani netuší.
 
Později se kolegovi přiznal, že nejspíš rozbil spínací skříňku. V ten moment vše vyšlo najevo. Dnes se tomuto příběhu Friedman směje, nicméně by rád majitele „ukradeného“ vozu rád kontaktoval a omluvil se. Jen doufejme, že až se tak stane, skončí to jen u potřesení rukou
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů