Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Potvrzeno. Jeremy Clarkson v Top Gearu končí

Naše téma
ČTK, Redakce | 25.03.2015
Těžko soudit, zda se Clarkson ještě vrátí do oblíbeného pořadu. | foto: Profimedia
Britská televize BBC se rozhodla neobnovit smlouvu s moderátorem hojně sledovaného pořadu o autech Top Gear Jeremym Clarksonem. Dosavadní smlouva mu vyprší koncem měsíce. Tento oblíbený, ale kontroverzní moderátor byl začátkem měsíce stažen z vysílání po roztržce s producentem.
Čtyřiapadesátiletý Clarkson, známý svými přímočarými a politicky nekorektními poznámkami, podle britských médií producenta pořadu udeřil. Důvodem mělo bylo údajně to, že na konci natáčecího dne neměl Clarkson připravené teplé jídlo.

"S lítostí jsem dnes řekl Jeremymu Clarksonovi, že BBC neobnoví jeho smlouvu," uvedl v prohlášení generální ředitel veřejnoprávní stanice Tony Hall. Moderátor se podle něj dopustil slovního i fyzického napadení producenta.

Více než milion fanoušků z celého světa krátce po stažení Clarksona z pořadu podepsalo petici proti jeho odvolání. Na jeho pomoc přispěchal i britský premiér David Cameron, který ho podle AFP nedávno označil za velký talent a svého přítele.

Top Gear se vysílá ve více než 200 zemích, včetně Česka, a podle agentury Reuters ho sleduje asi 300 milionů lidí. Jde o jeden z nejúspěšnějších a nejvýnosnějších pořadů BBC.

Clarkson už byl před odvoláním "v podmínce" kvůli svým dřívějším kontroverzním výrokům. Loni v květnu dostal "poslední varování" pro obvinění, že údajně použil rasistický výraz. Tehdy byl upozorněn na to, že v případě další urážlivé poznámky "kdekoli a kdykoli" bude propuštěn.

V Top Gearu chce BBC pokračovat i nadále. Bude to ale zřejmě i bez zbývajících moderátorů. James May i Richard Hammond se totiž odmítli bez Clarksona na pořadu podílet. Britská televize proto nyní hledá nové tváře.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů