Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Potvrzeno: Hyundai Genesis, vyzyvatel BMW a Mercedesu, dorazí do Evropy

Naše téma
Redakce | 25.01.2014
dalších 17 fotek
Hyundai Genesis. | foto: Hyundai
Praha /FOTOGALERIE/ - Nejnovější model automobilky Hyundai skutečně zavítá i do Evropy. Rozložitý sedan se tu postaví zavedené konkurenci od BMW, Mercedesu či Jaguaru. Uvedení Genesise je součástí ambiciózního plánu korejského výrobce uvést během následujících pěti let na evropský trh 22 nových modelů a derivátů.
Hyundai Genesis to ale na starém kontinentu nebude mít vůbec snadné, chybí mu totiž nejen zavedená značka (všimněte si, že na voze ani nenajdete logo Hyundai, jen označení Genesis), ale především naftový motor. Velký sedan totiž bude nabízen pouze se čtyřmi velkými benzinovými motory, jejichž nabídka na jednotlivých trzích se bude řídit místními preferencemi. Ve všech případech jsou však jednotky spojeny s osmistupňovou samočinnou převodovkou.

Základem je šestiválec o objemu rovné tři litry a s výkonem 257 koní. Silnější motor 3,3 l nabídne 282 koní a varianta s objemem 3,8 litru dokonce 315 koňských sil. Vrcholem je pětilitrový osmiválec s výkonem 425 koní a maximálním točivým momentem 519 N.m. S touto motorizací Genesis pokoří stovku za 5,4 sekundy. Která jednotka se nakonec objeví v Evropě, to zatím Hyundai neprozradil.

Hyundai Genesis.



Jinak ale auto vypadá hodně dobře. Nový Genesis je výsledkem více než čtyř let vývoje a investic ve výši cca 500 miliard wonů (cca 9,5 miliardy Kč). Sedan na délku měří 4990 mm, široký je 1890 mm a vysoký 1480 mm. V porovnání s předchůdcem doznal velké změny zejména rozvor, který byl prodloužen o 75 mm na 3010 mm, a podle automobilky se tak podílí na největší nabídce místa v interiéru ve svém segmentu.

Novinka je také je prvním modelem, který vyznává nový evoluční stupeň "fluidních tvarů" Na první pohled zaujme především nápadná šestiúhelníková maska chladiče na přídi.

Hyundai Genesis.


Kromě použití kvalitních a hodnotných materiálů v kabině se Hyundai chlubí také celou řadou zajímavých technologií. Ve voze najdeme bezpečnostní prvky, jakými jsou například funkce automatického brzdění v nouzové situaci AEB (Automatic Emergency Braking) a systém sledování slepého úhlu BSD (Blind Spot Detection) s integrovaným průhledovým displejem, který spolupracuje s asistentem pro jízdu v jízdním pruhu LDWS (Lane Departure Warning System) a radarovým adaptivním tempomatem ASCC (Advanced Smart Cruise Control).

Mezi komfortní výbavu můžeme zařadit mimo jiné automatické parkování či bezdotykové otevírání zavazadlového prostoru.

Zvláštností je systém řízení klimatizace se senzorem CO2. Inženýři Hyundai totiž prý zjistili, že cestující přepadá únava, pokud koncentrace CO2 uvnitř vozidla přesáhne určitou úroveň. Nový ventilační systém tomu zabraňuje sledováním obsahu CO2 v čerstvě přiváděném nebo recirkulovaném vzduchu za pomoci speciálního senzoru.

Hyundai Genesis.



Mezi největší novinky patří příplatkový systém pohonu všech kol HTRAC a nové víceprvkové zadní nápravy. Systém HTRAC disponuje elektronicky řízenou mezinápravovou vícelamelovou spojkou, jejímž prostřednictvím je točivý moment variabilně rozdělován mezi přední a zadní nápravu. Standardně je vůz nabízen s tradičním pohonem zadních kol. Podvozek využívá adaptivní tlumiče a brzdy s funkcí řízení trakce.

Hyundai Genesis.



Výrobce počítá s uvedením vozu (údajně v limitovaném počtu) v Evropě na přelomu května a června. 

Příjezd luxusního sedanu je součástí modelové ofenzivy značky. Hyundai plánuje během následujících pěti let poslat na evropský trh 22 nových modelů a derivátů. Na konci roku například dorazí nová i20, v roce 2015 bychom se mohli dočkat nové ix35. V mezičase by mělo dojít na facelift ix20 a celé modelové řady i30. Její nová generace je podle některých zdrojů v plánu na rok 2017. Ještě před tím, v roce 2016, dorazí nové malé SUV ve stylu Opelu Mokka či Nissanu Juke. O dalších novinkách zatím automobilka mlčí.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů