Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Potvrzeno. Elektrické BMW X3 se od roku 2020 bude vyrábět v Číně.

Naše téma
Jiří Švamberk | 11.07.2018
další 3 fotky
foto: BMW
Mnichovská automobilka oznámila, že další model rodiny BMW i se bude vyrábět v Číně, odkud následně poputuje do celého světa.
Tyto spekulace se objevily již dříve, ovšem až nyní bylo oficálně potvrzeno, že plně elektrické SUV se skutečně bude vyrábět v čínském závodě v provincii Shenyang. Ve světle těchto informací dává také smysl světová premiéra BMW iX3 na pekingském autosalonu. BMW tak jasně ukazuje, jak je pro ní čínský trh důležitý, vždyť tady loni prodala na 560 tisíc automobilů, což je víc, než na dvou dalších stěžejních trzích – německém a severoamerickém.

Spojení automobilek BMW a Brilliance vyústilo v masivní úspěch a tento joint venture vyrobil na dvě třetiny všech vozů BMW prodaných v Číně. Ovšem poptávka stále převyšuje nabídku, takže aliance BMW Brilliance Automotive spouští další výrobní linky v Tiexi a Dadongu.

BBA bude zodpovědná za montáž plně elektrického SUV BMW iX3 a stane se šestým modelem BMW, který se zde bude vyrábět. Na rozdíl od ostatních je tento model plánovaný na export do zbytku světa.

BMW iX3 je vybaveno 70kWh akumulátorem, který poskytne dostatek energie na dojezd až do vzdálenosti 400 km (podle WLTP cyklu). Výkon motoru dosahuje 270 koní a BMW uvádí, že akumulátor díky novému rychlému nabíjení lze dobít za pouhou půl hodinu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů