Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Pošta do konce roku pořídí 210 aut na zemní plyn a 400 peugeotů

Naše téma
ČTK | 31.08.2013
Automobily České pošty. | foto: Peugeot
Praha - Česká pošta do konce letošního roku pořídí dalších 210 vozů na zemní plyn. Do své flotily zařadí deset nákladních aut Iveco Daily, 150 kusů Fiat Ducato a 50 aut Fiat Dobló. Vedle toho podnik nakoupí 400 užitkových peugeotů na klasická paliva. Pošta si auta pořídí formou operativního leasingu.
"Do konce roku bychom měli mít v provozu celkem 692 vozidel na CNG," uvedl ředitel Odboru doprava na České poště Jan Kubásek. Celkově by Česká pošta mohla mít až 3000 vozidel ve variantě na CNG, závisí ovšem na hustotě plnících stanic. Optimální by podle Kubáska byla CNG stanice v každém okresním městě.

Pošta je podle Markéty Veselé z RWE zatím jediným státním podnikem, který provozuje velký počet vozidel na stlačený zemní plyn. Počet firem s auty na plyn ale roste. Auta na CNG pořizují nejen logistické a spediční firmy, ale i pekaři a soukromí podnikatelé.

"Prodej CNG již třetím rokem po sobě rostl vyšším než dvacetiprocentním tempem, v minulém roce byl nárůst 26 procent. V roce 2013 očekáváme také zhruba pětinové zvýšení prodeje." uvedl jednatel RWE Energo Pavel Bartl. Zatímco v roce 2011 jezdilo v Česku 3250 vozidel na CNG, letos na jaře jich bylo 5500.

Dalších 400 užitkových aut na operativní leasing firmě letos na základě vyhraného tendru postupně předá zastoupení značky Peugeot. Peugeot poště dodá celkem 120 vozů Partner Furgon a dalších 30 aut Partner bude v osobním provedení Partner Tepee. Dalších 250 dodávaných aut budou tvořit vozy Peugeot Boxer v provedení Furgon a Polocombi.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů