Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Poslední prázdninové dny: Policisté obsadí silnice a ubude uzavírek

Naše téma
ČTK | 29.08.2014
Dopravní policisté při měření rychlosti. | foto: Deník/Pavel Sonnek
Praha - Policisté se o posledním prázdninovém víkendu zaměří na řidiče a jejich bezpečný návrat z dovolených. Na českých silnicích totiž očekávají tradiční zvýšený provoz. Ředitelství silnic v této souvislosti zakázalo krátkodobé uzavírky, které by situaci na silnicích mohly zhoršit.
Bezpečnostní akce organizují jednotlivá krajská policejní ředitelství. Nasazeno bude až několik set policistů, kteří budou hlídat dopravu na hlavních tazích i u větších měst. Zaměří se také na kontroly a dodržování pravidel silničního provozu. "S největší intenzitou provozu se počítá v neděli odpoledne," říká mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Dopravu nebudou od pátku do pondělí komplikovat krátkodobé uzavírky ani běžné údržbové práce na silnicích. "Vedení Ředitelství silnic a dálnic vydalo všem svým správám zákaz všech krátkodobých uzavírek a nových omezení," řekl Českému rozhlasu mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Od 1. do 28. srpna podle předběžných policejních statistik zemřelo na silnicích 49 lidí. Zatím je to méně než před rokem, kdy v tomto měsíci zahynulo 61 lidí. Nejtragičtějšími dny měsíce zatím byly 7., 17. a 25. srpen, kdy na silnicích zemřelo pět lidí. Nikdo naopak podle předběžných statistik nezemřel 6., 12., 14., 20. a 28. srpna.

Za celé loňské prázdniny policie zaznamenala 133 obětí dopravních nehod, letos je to k 28. srpnu podle předběžných statistik 124 obětí. Lze tedy předpokládat, že letošní prázdniny skončí podobně jako ty loňské.

Za prvních sedm měsíců letošního roku v Česku při nehodách zemřelo 340 lidí, což je o 29 více než loni. Počet usmrcených v tomto období však byl po loňsku druhým nejnižším od roku 1970. Nejtragičtějším měsícem byl červenec se 75 oběťmi nehod. V tomto měsíci zatím policie zaznamenala i nejhorší den, kterým byl 31. červenec s devíti mrtvými.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů