Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche už nezajímají rekordy. Honba za nimi prý ničí auta

Naše téma
Daniel Fuglevič | 21.04.2017
dalších 13 fotek
Porsche 911 GT3. | foto: Porsche
Nejprve se modernizované Porsche 911 GT3 vrátilo k nabídce klasické manuální převodovky a nyní dokonce sám šéf GT divize prohlašuje, že časy na legendárním Nürburgringu už pro automobilku nemají takovou váhu.
U Porsche je svět ještě v pořádku. Zatímco mezi ostatními sportovními automobilkami probíhá boj o setiny na okruhu a různé rekordy, u Porsche otočili svoje priority a chtějí se raději více věnovat pravým řidičským autům.

V rozhovoru pro magazín AutoGuide totiž vedoucí GT divize Porsche Andreas Preuninger prohlásil, že mezi zákazníky Porsche je mnoho lidí, které časy na okruhu vůbec nezajímají. Právě proto se u modernizované GT3 vrátili k možnosti manuální převodovky.

Čtěte také: Challenger Demon si prý troufne i na Bugatti Chiron. Může mít víc než 1500 koní

V rámci toho rovněž zmínil, že ani jeho samotného už vlastně nezajímá, zda budou či nebudou nová Porsche těmi nejrychlejšími auty na Nordschleife.

Podle něj pronásledování toho nejrychlejšího času může nakonec zničit použitelnost a řiditelnost vozu na normální silnici, a tomu se chce Porsche raději vyhnout.

Rekordní časy na okruhu už tedy nemají být prioritou při vytváření nových aut. Preuninger ale na druhou stranu úplně nezatracuje myšlenku bleskově rychlého auta, které konkurenci na Nordschleife pozlobí.

Čtěte také: Nejostřejší Octavia už má cenu. Na kolik vyjde RS 245 se samosvorem?

„Udeříme zpět, protože Impérium vždy vrací úder. Máme pár es v rukávu, protože jsme stále konkurenceschopní," podotknul s vtipným odkazem na Hvězdné války.

Měl tím určitě na mysli očekávané Porsche 911 GT2 RS, jež bylo mělo být s výkonem okolo 650 koní (478 kW) tou nejvýkonnější produkční devětsetjedenáctkou vůbec. Právě její testovací verze se na Nordschleife proháněla v poslední době velmi často.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů