Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche se vrátí ke čtyřválcům. Mluví o výkonu až 400 koní

Naše téma
Redakce | 24.03.2014
Porsche Cayman. | foto: Porsche
Stuttgart - Německá automobilka se po letech vrátí ke čtyřválcovým motorům, jako první je dostane SUV Macan a po něm příští generace vozů Boxster a Cayman. Zatím posledním sériově vyráběným Porsche s motorem se čtyřmi válci byl model 968 ze začátku devadesátých let.
Informaci v rozhovoru pro německý magazín Auto Motor und Sport potvrdil předseda představenstva automobilky Matthias Müller. Podle něj bude nová benzinová jednotka technicky vycházet se současných plochých šestiválců a má nabídnout výkon až 400 koní. To je na čtyřválec samozřejmě mimořádně zajímavá hodnota.

Pro srovnání: současné špičkové verze Boxster GTS a Cayman GTS s šestiválcem o objemu 3,5 litru produkují 330 a 340 koňských sil.

Kromě příštích generací kompaktních sporťáků, jejichž příjezd se očekává někdy v letech 2017 či 2018, se zážehový plochý čtyřválec určitě objeví také v modelu Macan.

Nové SUV kromě něj dostane také turbodiesel se stejným počtem válců, v tomto případě však zřejmě půjde o standardní jednotku z dílen koncernu Volkswagen.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů