Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toužíte po 911 GT3 se sundavací střechou? Němečtí úpravci mají zajímavé řešení

Naše téma
Dominik Valášek | 09.01.2018
dalších 11 fotek
Porsche 911 Targa 4 GTS v úpravě McChip-dkr. | foto: McChip-dkr
Nabídka Porsche 911 je pozoruhodně široká a německá značka naslouchá svým zákazníkům. Přesto jsou ale některé věci zkrátka tabu. Tak třeba okruhovou GT3 si zkrátka nedopřejete jako targu, rozšiřující zážitek o volné nebe nad hlavou. Řešení ale přesto existuje, jen pro něj nesmíte přímo do Porsche.
Vůz na obrázcích je dílem německé tuningové společnosti McChip-dkr a jedná se fakticky o model 911 Targa 4 GTS, předělaný za pomoci tuningu a originálních dílů Porsche na cosi, co kombinuje svět „běžných“ a GT3 modelů.

U zadní nápravy samozřejmě zůstal standardní šestiválec o objemu 3,8 litru, je ale osazený Stage-3 kitem, právě z dílen zmiňovaného tunera. Díky novým turbodmychadlům, novému výfukovému systému Capristo a jiné řídící jednotce podává motor místo standardních 450 koní (331 kW), mohutných 575 koní (422 kW) výkonu. Točivý moment se navíc zvýšil ze standardních 549 Nm na 675 Nm.

Samozřejmě, že oproti opravdové GT3 postrádá motor točivou atmosférickou náturu, ale vzhledem k tomu, že je výkon ještě vyšší, než u GT3 (ta má 500 koní (368 kW)), lze to s klidem odpustit výměnou za snímatelný střešní panel. Výkon je dokonce vyšší, než u standardního Turbo S, které má 560 koní (412 kW) a je nejvýkonnější 911 v běžné nabídce.

U úprav motoru to ovšem samozřejmě neskončilo. Vyladěná Targa 4 GTS stojí na plně nastavitelném podvozku od KW, brzdí originálními karbon-keramickými brzdami Porsche a obouvá originální kola z GT3 RS o průměru 20 palců vpředu a 21 palců vzadu.

Osazování díly z GT3 RS je navíc ve velkém vidět i na karoserii. Z okruhového modelu pochází nárazníky, přední blatníky s průduchy, výfukové koncovky a některé další stylingové detaily. Na druhou stranu interiér odívá úžasná retro sedadla s károvaným vzorem a několik dalších drobností.

Ve výsledku se tedy jedná o parádně vyladěnou 911, kterou by mohlo Porsche klidně prodávat ve svých showroomech. To ale neprodává, takže jediná cesta k autu vede přímo přes McChip-dkr. Kolik však jejich přestavba stojí, to se neuvádí. Jisté je, že to bude pěkná pálka.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů