Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche nejspíš chystá další model. Dočkáme se dvoudveřové Panamery?

Naše téma
Jiří Švamberk | 25.04.2019
Render dvoudveřového Porsche Panamera | foto: archiv
Praktičtější a levnější alternativa k 911 by se měla objevit už začátkem příštího roku. A to i jako kabriolet.
Britský Autocar zveřejnil zajímavou zprávu týkající se rozšiřování modelového portfolia značky Porsche. Podle dobře informovaných zdrojů v Zuffenhausenu pracují na dvoudveřovém kupé na základech modelu Panamera. K němu by se měla přidat také otevřená verze. Porsche tak reaguje na vysokou oblibu BMW řady 8 a Astonu Martin Vantage.


 
Autocar vychází z toho, že tyto spekulace nikdo z vedení Porsche nevyvrátil, a to ani po přímém dotazu. Obě nové verze by se měly objevit už příští rok, přičemž by nemělo jít o klasické čtyřmístné vozy, ale spíš o uspořádání 2+2. Zde by však bylo pro posádku a jejich zavazadla více místa, než tomu je v případě Porsche 911.
 
Podobné zvěsti se objevují také v Německu, kde už mají jasno, že novinky budou postaveny na základech zkrácené platformy MSB, kterou používá právě Panamera.
 
S největší pravděpodobností nepůjde o rozšíření karosářských verzí Panamery, ale o svébytné modely s vlastním jménem. Pohonné jednotky budou kompletně převzaté, a to včetně plug-in hybridního ústrojí. Tuto tézi podporuje nejen nutnost snižovat celkové emise, ale především oblíbenost plug-in hybridní Panamery, která tvoří více jak polovinu prodejů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů