Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche Mission E: Elektrický koncept má 600 koní a dojezd 500 kilometrů

Naše téma
Redakce | 15.09.2015
dalších 5 fotek
Koncept Porsche Mission E. | foto: Porsche
Automobilka Porsche ve Frankfurtu představila nový koncept jménem Mission E. Čtyřmístný sportovní vůz se dvěma páry dveří pohání elektřina a jeho specifikace vypadají fantasticky.
Studii uvádějí do pohybu dva elektromotory o celkovém výkonu 600 koní (440 kW), díky nimž je auto nejen rychlé, ale má i pohon všech kol. Zrychlení z klidu na stovku zabere jen 3,5 sekundy, na dvoustovku pak rovných 12 vteřin. Maximální rychlost přesahuje 250 km/h.

Obratnost v zatáčkách pak má kromě lehké konstrukce (využívá kombinaci hliníku, oceli a uhlíkových kompozitů) podpořit také systém řízení obou náprav.

Koncept Porsche Mission E.



Snaha o ušetření hmotnosti je poznat i v poměrně minimalisticky vyhlížejícím interiéru. Chybí tu tlačítka (až na to startovací), výrobce totiž na konceptu prezentuje budoucí možnosti ovládání pomocí gest. Zajímavě pak vypadají anatomická sedadla.

V Porsche však nechtěli postavit jen rychlý elektromobil, pozornost věnovali také každodennímu použití. Zaměřili se tak na největší slabinu elektromobilů: omezený dojezd a dlouhé nabíjení.

Koncept Porsche Mission E.


Základem jsou nové akumulátory, které "snesou" napětí 800 V, což urychluje jejich dobíjení. Na osmdesát procent kapacity se prý dostanou už za 15 minut. Vzhledem k celkovému dojezdu 500 kilometrů tak už za čtvrt hodiny dobíjení vůz může ujet až 400 km.

Mission E však lze dobíjet i z běžnější 400voltové stanice, koncept dokonce umí také bezdrátové dobíjení.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů