Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche má v plánu další puristickou 911. Teď ale nepůjde o limitovanou edici

Naše téma
Daniel Fuglevič | 05.09.2017
dalších 11 fotek
Porsche 911 R. | foto: Porsche
Po úspěchu řidičsky založené Porsche 911 R, která byla vyrobena pouze v omezeném počtu, se Němci rozhodují přidat do nabídky další podobně zaměřený model. Tentokrát však bez limitu vyrobených kusů.
Přestože se do ostré 911 GT3 již vrátila manuální převodovka v rámci volitelné výbavy, Porsche chce nadšeným řidičům nabídnout ještě koncentrovanější zážitek za volantem, který by se vyrovnal speciální 911 R.

Ta se díky omezenému počtu vyrobených kusů ihned vyprodala, a to rovněž díky překupníkům, kteří toto „nedostatkové“ zboží ihned prodávali s vysokým ziskem.

Díky plánu Porsche vyrobit jakéhosi nástupce 911 R bez omezení produkce, tak ubyde překupníků a všichni nadšenci do řízení dostanou stejnou možnost vlastnit nové puristické Porsche. Spokojenost jak pro automobilku, tak pro zákazníky.

A co novinka zřejmě nabídne? Očekávat snad můžeme nejostřejší 911 GT3 RS, ovšem bez masivního křídla a dalších aerodynamických prvků, s koly obutými do méně lepivých a užších pneumatik, vzadu klasiku v podobě atmosférického čtyřlitrového plochého šestiválce a samozřejmě manuální převodovku.

Prozatím není jasné, zda bude tento model postaven na základě současné generace 991.2, nebo se ho dočkáme až po příchodu zcela nové generace 911.

Šéf výzkumu a vývoje značky Porsche Michael Steiner navíc nedávno řekl britskému magazínu Autocar, že v budoucnu bychom se mohli dočkat hned několika puristicky zaměřených verzí stávajících modelů bez omezení v počtu vyrobených kusů.

Porsche se podle něj poučilo z úspěchů modelu 911 R a nové manuální 911 GT3. Zájemců o tato vozidla je čím dál více a tedy není nutné nabídku omezovat.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů