Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche chce zatočit s překupníky svých speciálních vozů. Má na to plán

Naše téma
Daniel Fuglevič | 30.05.2017
dalších 11 fotek
Porsche 911 R. | foto: Porsche
Automobilce Porsche se nelibí praktiky některých zákazníků, kteří vzácné vozy v různých speciálních edicích krátce po zakoupení ihned prodávají s vidinou zisku. Proti těmto kšeftařům má Porsche připravený velmi jednoduchý plán.
O situaci s prodejem zánovních vozů Porsche se pro magazín Car&Driver rozpovídal Andreas Preuninger, který je v podstatě otcem všech limitovaných GT vozů včetně Porsche 911 R a Caymanu GT4 až po klasickou 911 GT3.

Preuninger totiž rád vidí svá auta tvrdě používaná a říká, že jsou příliš dobrá na to, aby zůstávala ve sbírkách a pouze chytala prach.

Pochopitelně se mu tedy ani nelibí lidé, kteří si vozy Porsche kupují čistě pro výdělek. Výroba limitované série vozů prý nemá za cíl následné zvýšení hodnoty vozu, ale jde jen o opatrnost automobilky, která nechce na autech prodělat.

Čtěte také: Nové BMW řady 8 se ukazuje jako kabriolet, "kombík" či pick-up. Jak se vám líbí?

Mnoho překupníků se objevilo především krátce po uvedení unikátního Porsche 911 R, které po dlouhé době uvedlo zpět manuální převodovku do ostrých Porsche. Tohoto stroje totiž vznikl jen limitovaný počet kusů. Některé zánovní vozy se pak na trhu ojetin prodávaly i za šestinásobek původní ceny.

Preuninger také potvrdil, že pozdější nabídka manuální převodovky v modernizované 911 GT3 naštvala několik existujících majitelů modelu 911 R, kteří se bojí, že jejich speciální Porsche ztratí na hodnotě, když je nyní manuální převodovka opět standardem.

Těmto lidem šéf GT divize vzkazuje, že automobilka Porsche není investiční fond a její krok s manuální převodovkou byl založen na poptávce, která se po uvedení 911 R objevila.

Čtěte také: Garáž 10 motoristů: Tahle parta stavěla fascinující auta, socialismu navzdory

Bránit majitelům prodávat jejich vozy čistě pro zisk je sice těžké, Porsche si ale vede údaje o každém, kdo si jejich auto zakoupí a jak s ním dále nakládá. Preuninger dokonce zmínil, že takzvané kšeftaře detailně sledují.

Plán, jak proti nim zakročit, je nakonec velmi jednoduchý. Pokud auto krátce po zakoupení obratem ziskuchtivě prodáte, už se pravděpodobně nedostanete na speciální list zákazníků Porsche, kterým jsou limitované vozy předem nabízeny.

Nemá jít o jakýsi trest, ale o prostou strategii prodeje. Preuninger chce auta nabízet hlavně těm lidem, kteří je správně využijí. Podle něj je to takhle fér.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů