Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche bude vyrábět auto z konceptu Mission E Cross Turismo. Není to překvapení

Naše téma
Radek Pecák | 19.10.2018
dalších 15 fotek
Koncept Porsche Mission E Cross Turismo. | foto: Porsche
Brzy po modelu Taycan si zákazníci Porsche budou moci koupit také elektromobil s vyšším typem karosérie.
Koncepční automobil Porsche Mission E Cross Turismo se v dohledné době přemění v sériově vyráběný vůz. Informovala o tom sama automobilka, podle které byl exponát vystavený na jarním autosalonu v Ženevě velmi dobře přijat.

Uvedení na trh by v tomto případě nemělo trvat moc dlouho. Jde totiž o derivát odvozený od modelu Taycan, který se začne prodávat již během příštího roku.

Auto by proto mělo mít i velmi podobné technické parametry. Například dojezd na jedno nabití baterie má činit zhruba pět stovek kilometrů a výkon dvou elektromotorů dohromady dosáhne 600 koňských sil. Díky osmisetvoltové architektuře bude dobíjení z rychlodobíjecích stanic o výkonu 350 kW záležitostí měximálně několika desítek minut.

V souvislosti s tímto rozhodnutím zahájí Porsche nábor dalších tří stovek nových zaměstnanců. Již dříve značka oznámila, že Taycan si vyžádá přijetí 1200 nových pracovníků do výrobního závodu v Zuffenhausenu.

Rozměry produkční verze by se příliš neměly lišit od těch, které měla studie. Ta měřila na délku 495, na šířku 199 a na výšku 142 centimetrů.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů