Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche 911 GT3 dostane manuální převodovku, GT2 RS výkon přes 600 koní

Naše téma
Daniel Fuglevič | 19.01.2017
dalších 7 fotek
Porsche 911 GT3 (991). | foto: Porsche
Okolo chystaných GT verzí Porsche 911 se objevilo několik nových a zajímavých informací. Nejzásadnější novinkou je návrat manuální převodovky do nové generace 911 GT3, která bude stále používat čtyřlitrový atmosférický boxer.
Novinky přinesl anglický magazín Evo. Informace jim prý potvrdil zdroj přímo z motorsport divize Porsche, která je zodpovědná za závodní, ale také silniční GT modely. U nové 911 GT3 bude tedy na výběr mezi automatickou sedmistupňovou převodovkou PDK a manuální šestistupňovou variantou.

Porsche tak vyslyšelo fanoušky a po absenci u současné generace vrací manuální skříň zpátky do nabídky. Dočkat se máme i osvědčeného plochého atmosférického šestiválce o objemu čtyř litrů, který však projde dalšími úpravami a bude zase o trochu výkonnější. Opět můžeme čekat omezovač až při 9000 otáčkách za minutu.

Čtěte také: Porsche 911 GTS už má také turbodmychadla. A nabídne 450 koní

Nové informace se objevily také k 911 GT2 RS. Pohánět by ji měl dvakrát přeplňovaný plochý šestiválec o výkonu kolem 650 koní (478 kW), čímž by se stala nejvýkonnější produkční devětsetjedenáctkou vůbec.

Inženýři prý testovali i 700 koňovou verzi, ale měli problémy uchladit silně přeplňovaný motor. Proto konečné hodnoty výkonu trochu přiškrtili.

Čtěte také: Unikátní Porsche 959 jde do aukce. Cena bude astronomická

Nakonec se spekuluje i o ostřejší verzi Caymanu GT4, který by v rámci současné modelové řady dostal jméno 718 Cayman GT4 RS a derivaci stejného čtyřlitrového motoru jako v nové 911 GT3. Bohužel tyto informace zatím samotné Porsche nehodlá potvrdit ani vyvrátit.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů