Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche 718 Cayman GT4 a Spyder jsou zpět. A ještě s větším výkonem

Naše téma
Jan Markovič | 18.06.2019
Porsche modernizovalo oba modely | foto: Porsche
Automobilka z Zuffenhausenu představila novou verzi ostrých variant od základních sportovních modelů.
Porsche 718 Cayman GT4 a Spyder přichází v novém vydání. Ani tentokrát u nich nehledejte čtyřválcový motor jako u základních verzí Caymanu a Boxsteru. GT4 a Spyder jsou totiž vozy pro odvážné, které budete potřeba precizně řídit. Mají totiž uprostřed uložený plochý šestiválec s velkým čtyřlitrovým objemem.

Jde o atmosférickou pohonnou jednotku, což už se dnes málokdy vidí! To slibuje nejen parádní zvuk, ale nádherný tah motoru pohánějícího zadní kola. Na ně posílá výkon 420 koní dostupný při 7600 otáčkách za minutu a točivý moment 420 Nm.

Pro Porsche 718 Spyder to znamená nejen maximální rychlost 301 km/h, ale i akceleraci z nuly na 100 km/h za 4,4 sekundy a z nuly na 200 km/h za 13,8 sekundy. Auto se dodává se sportovním podvozkem vybaveným nastavitelnými tlumiči a ultimativní manuální šestistupňovou převodovkou.

Porsche 718 Cayman GT4 má obdobné parametry. Auto vážící jen 1420 kg jede maximálně 304 km/h. Z nuly na stovku zrychlí za 4,4 sekundy a na 200 km/h za 13,8. Výrobce tvrdí, že u tohoto modelu výrazně zlepšil aerodynamiku. V nabídce je kromě manuální šestistupňové převodovka také balíček výbavy pro okruhové závodění Clubsport, který zahrnuje závodní sedačky i klec. Auta si prohlédněte v galerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů