Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche 718: Boxster a Cayman změní jméno. A dostanou čtyřválce

Naše téma
Redakce | 11.12.2015
Porsche sjednotí modely Boxster a Cayman pod jméno 718. Stejné označení už nosilo závodní Porsche z let 1957 až 1962. | foto: Porsche
Dvojici sportovních vozů Boxster a Cayman čekají velké změny. Očekávaná modernizace totiž přinese nejen upravený vzhled a přepracovanou techniku, ale také nová jména a především nové motory.
Porsche obě auta pojmenuje číslem 718, čímž je zařadí do jedné modelové řady. Název však není úplně nový, výrobce pro něj sáhl do své bohaté historie. Stejné označení, tedy Porsche 718 nesl vůz z let 1957 až 1962.

Lehký sporťák s motorem uprostřed tehdy dokonce zaznamenal několik úspěchů na závodních okruzích, například v roce 1958 vyhrál čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans ve své třídě a následující dva roky po sobě i Targa Florio na Sicílii.

Nyní se tedy jméno 718 vrací, po modernizaci je ponesou modely 718 Boxster a 718 Cayman.

Porsche 718.


Využití slavného označení má kromě historické připomínky a jistého návratu k tradici ale ještě jeden významný důvod. Porsche 718 Boxster i 718 Cayman stejně jako původní 718 dostanou čtyřválcové motory.

Místo dosavadních šestiválcových jednotek tak můžeme očekávat menší, nově vyvinuté agregáty, kterým k výkonům pomůže přeplňování.

Německá automobilka zatím neprozradila žádné technické detaily, ale spekuluje se, že nové ploché čtyřválce - samozřejmě stále umístěné uprostřed - budou mít objemy 1,6 a 2,0 litru, přičemž výkon by se měl podle verze vozu pohybovat od 210 koní výš.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů