Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Pořád jako tank, jen mnohem okázalejší. Cadillac představil nový Escalade

Naše téma
Redakce | 09.10.2013
dalších 8 fotek
Cadillac Escalade. | foto: Cadillac
Detroit /FOTOGALERIE/ - Americký výrobce luxusních automobilů představil čtvrtou generaci svého majestátního SUV. Nový Escalade si ponechává robustní vzhled, přidává víc okázalosti a nabídne i některá chytrá řešení. Vyrábět se začne ještě v říjnu, do prodeje zamíří na jaře.
A hned ve dvou variantách, kromě standardní se objeví také verze ESV s prodlouženým rozvorem. Už běžný Escalade se ale chlubí "neevropskými" rozměry: na délku měří 5 180 milimetrů, je 1 889 mm vysoký a 2 044 mm široký, rozvor náprav činí 2 946 mm.

Cadillac Escalade.
Prodloužená verze ESV a je o 508 mm delší a nabídne rozvor 3 302 mm. Díky tomu výrazně nabobtná vnitřní prostor, kam se pohodlně usadí až osm cestujících. Prostřední i zadní sedadla dokonce mohou být vyhřívaná i ventilovaná.

Cadillac se celkově zaměřil na kvalitu interiéru, který se podle zveřejněných fotografií dá bez okolků označit jako luxusní. Materiálům dominují staromódní dřevo a kůže, nechybí ale ani moderní technologie, například hned dvojice displejů, z nichž jeden nahrazuje tradiční "budíky" v kapličce. Výrobce se také chlubí trojitým hermetickým uzavřením dveří, což má zajistit absolutní ticho a klid na palubě.

A protože takto vybavený a okázalý automobil může lákat zloděje, zapracoval Cadillac i na ochraně před nenechavci. Escalade dostal například senzory reagující na pohyb uvnitř vozu a na jeho případné naklonění (kdyby vás třeba někdo chtěl zbavit kol). Pod dohledem jsou také okna, senzory dokážou rozpoznat jejich rozbití. Pohyb ukradeného vozu pak může sledovat systém od společnosti OnStar.

Cadillac Escalade.



Pod kapotou se mimo jiné objeví nový osmiválec o objemu 6,2 litru se systémem odpojování válců, výkonem 426 koní a točivým moment 623 N.m. Motor spolupracuje s šestistupňovou automatickou převodovkou, jejíž volič najdeme tradičně u volantu. Spotřebu výrobce zatím neuvádí.

Standardem je pohon zadní nápravy, za příplatek je samozřejmě k dispozici i pohon všech kol. V takovém případě můžete za Escalade připojit přívěs o hmotnosti až 3 855 kilogramů. K lepším jízdním vlastnostem by měl přispět adaptivní podvozek s magnetoreologickými tlumiči Magnetic Ride Control.

Další podrobnosti dosud Cadillac nezveřejnil, ale jistě se jich dočkáme brzy - včetně informace o dostupnosti tohoto majestátního SUV v Evropě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů