Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Politici v Německu se opět snaží zavést rychlostní limit

Naše téma
Redakce | 21.07.2012
Zatím se na německých dálnicích jezdí bez omezení. | foto: AutoGuide.com
Německo – Sociální demokraté a Zelení znovu chtějí předložit návrh zákona, který by na dálnicích zavedl maximální rychlost 130 km/h.
Opět tak hrozí, že světově nejznámější dálniční síť bez rychlostního limitu (samozřejmě až na některé úseky, kde je limit už dnes) vezme za své.

Návrh Zelených a sociálních demokratů z SPD, který prosazuje myšlenku snížit maximální rychlost na 130 km/h, se opírá zejména o tvrzení, že by tímto krokem došlo ke snížení emisí nebezpečných skleníkových plynů do ovzduší.

Tento nápad ovšem stejně jako při minulém pokusu v roce 2007 tvrdě narazil u veřejnosti. Dle průzkumu organizace Automobilclub Mobil s ním nesouhlasí plných 82 procent německé populace.

Proti návrhu zákona už se začaly také sbírat podpisy do protestní petice. Její organizátoři jich chtějí nashromáždit 100 tisíc a dosáhnout stejného cíle, jako před pěti lety, kdy byl podobný pokus o zavedení rychlostního limitu neúspěšný.

S rychlostním limitem zásadně nesouhlasí ani největší německý autoklub ADAC, který spočítal, že takové omezení rychlosti by znamenalo snížení emisí o pouhého půl procenta oproti současnému stavu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů