Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Policisté nafasují 11 elektromobilů od BMW. Ale jen na půl roku

Naše téma
Jan Zajíc | 03.04.2017
další 3 fotky
BMW i3 pro policisty. | foto: BMW
Policisté a strážníci ve vybraných městech dostanou k užívání elektromobily BMW i3. Ale jen na zkoušku. A tedy dočasně.
Celkem jde o 11 kousků, přičemž tři vozy putují ke státní policii ČR a osm jich bude jezdit ve službách městských policií v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Ostravě (tam dostanou dva exempláře), Pardubicích, Písku a Zlíně.

Malý elektromobil policisté mohou zdarma zkoušet půl roku, případně do nájezdu 6000 kilometrů. Podle BMW, které vozy bezplatně zapůjčilo, je cílem akce ukázat možnost reálného nasazení čistě elektrických vozidel při plnění služebních povinností zejména v městských aglomeracích.

Čtěte také: Hyundai láká na malé SUV. Kona do Evropy dorazí na podzim

Součástí nabídky je kromě samotných vozů také například kabel pro nabíjení z rychlonabíjecích stanic, ale i karta Charge Now s bezplatným tarifem. To znamená, že vozidla lze nabíjet na většině veřejných nabíjecích stanic zdarma – elektřinu v tomto případě platí BMW. Vozidla samozřejmě mají odpovídající polepy karoserie podle konkrétního policejního sboru.

Nabídka BMW i3 v současnosti zahrnuje čtveřici modelů, pro policejní sbory jsou připravené verze BMW i3 94 Ah se zvětšeným akumulátorem a reálným dojezdem až 200 km. Jeden automobil je pak vybaven také prodlužovačem dojezdu, kterým je malý spalovací motor fungující jako generátor elektrické energie. S ním i3 urazí až 350 km.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů