Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Policie v Miláně používá Ferrari po mafiánovi. Zabavené auto teď „šíří dobro"

Naše téma
Daniel Fuglevič | 04.04.2017
Ferrari 458 Spider. | foto: comune.milano.it
Italská policie našla způsob, jak využít Ferrari zabavené zločinci. Na vozidlo s pokřivenou minulostí prostě nahodila policejní polepy, modré majáky a nové služební vozidlo bylo na světě.
Italští policisté mají svou práci určitě rádi. Kromě toho, že tamní dálniční hlídka například využívá jako služební vůz nejnovější Lamborghini Huracán, milánští strážníci rozšířili svůj vozový park mafiánským Ferrari 458 Spider.

Vozidlo policie zabavila v rámci akce proti organizovanému zločinu a vyjma jeho dokázali konfiskovat ještě dalších 29 automobilů a 3 motocykly.

Čtěte také: VIDEO: Slovenské LaFerrari Aperta se prohání na okreskách. Divoce

Zmíněné Ferrari se pak rozhodli využívat jako služební vůz. Tamní zákony totiž policii umožňují ponechat si zabavený majetek dříve vlastněný mafií.

Tímto prý chtějí mladým lidem ukázat, že kriminální život se nevyplácí. Dvojí význam této zprávy italští strážnici ale zřejmě nevidí, přece jen dělat osvětu o špatnosti kriminální dráhy v drahém, mafiánském supersportu od Ferrari může být trochu kontraproduktivní.

U nás mimochodem můžete policisty rovněž zahlédnout v docela netradičních vozech. Podobně jako v Itálii, také v Česku může zabavené vozidlo nakonec skončit ve službách policie.

Čtěte také: Tohle je 10 nejotravnějších chyb českých řidičů. Neděláte je taky?

Pokud automobil po soudním řízení propadne státu, může být v některých případech předán policii, která s ním už poté naloží po svém.

Na rozdíl od Ferrari z Milána ale většinou zůstávají v civilních barvách. Až tedy uvidíte třeba černé Porsche Cayenne s modrým majákem, nedivte se. Jedno takové totiž používá zásahová jednotka v Moravskoslezském kraji.

Ale že by česká policie využívala nějaký exotický supersport, o tom zprávy nemáme.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů