Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Polaris Slingshot dorazil do Česka. Americká tříkolka má 173 koní

Naše téma
Redakce | 30.11.2015
dalších 13 fotek
Polaris Slingshot. | foto: Polaris
Americká společnost Polaris je u nás známá především jako výrobce terénních a pracovních čtyřkolek. Loni však představila zajímavou sportovní tříkolku Slingshot, kterou si nově můžete koupit i v České republice.
Stroj u nás bude prodávat společnost Meteor Motor Tech ČR, výhradní dovozce vozidel značky Polaris. Zajímavé je, že Česko je první evropskou zemí, kde je Slingshot k dispozici - potřebná homologace tu totiž proběhla nejrychleji. Postupně se však tříkolka bude objevovat i na dalších evropských trzích.

I když má Slingshot volant, dvě sedadla, tři pedály, řadicí páku a ruční brzdu, výrobce zdůrazňuje, že jej nelze nazývat autem. Konstrukcí má totiž prý mnohem blíž k motorce. Přesto k řízení stačí řidičský průkaz skupiny B.

Polaris Slingshot.


Stroj se dvěma koly vpředu a jedním - hnaným - vzadu ostatně postrádá některé obvyklé automobilové prvky. Chybí airbagy, střecha či boční dveře.

Potenciální zákazníky jistě potěší, že s touto tříkolkou nemusíte v případě náhlého deště hledat nějaké suché místo. Slingshot má totiž voděodolný interiér s otvory v podlaze pro odvod vody.

Polaris Slingshot.


Pod kapotou vpředu se nachází atmosféricky plněný čtyřválec o objemu 2,4 litru, který pochází od General Motors. Poskytuje výkon 173 koní a nejvyšší točivý moment 227 Nm. Spojen je s pětistupňovou manuální převodovkou.

Vzhledem ke skutečnosti, že Slingshot váží pouze 765 kilogramů, nepřekvapí, že akcelerace z klidu na stovku zabere jen 6,5 sekundy. Maximální rychlost je omezena na 220 km/h.

Spíš než rychlost v přímce však Polaris slibuje zábavu v zatáčkách. Přispět k ní má kromě sympatické hmotnosti i nízké těžiště či nadprůměrný rozchod předních kol. Slingshot je vůbec docela široký: 1971 milimetrů. Na délku pak měří 3800 mm.

Polaris Slingshot.


Tříkolka je v prodeji už nyní, cena byla v celé Evropě stanovena na 29 990 eur, v přepočtu teda asi na 811 tisíc korun. Dovozce by v Česku příští rok rád prodal 15 kusů. Mimochodem, doma ve Spojených státech je Slingshot nejúspěšnější v Kalifornii, kde se zatím prodalo 8 tisíc exemplářů.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů