Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Další data pojišťovny: Nižší střední třída je podstatně spolehlivější než SUV!

Naše téma
Jiří Švamberk | 12.12.2018
dalších 17 fotek
foto: Mercedes-Benz
V první dílu našeho cyklu nejspolehlivějších vozů podle Warranty Direct jsme se zaměřili na kompaktní SUV, která nyní vládnou trhu s ojetými vozy. Situace mezi rodinnými vozy nižší střední třídy je situace obdobná, třebaže tentokrát výrazně vyrovnanější, protože podle všeho jsou tyto vozy daleko spolehlivější, než kompaktní SUV.
V kategorii kompaktních SUV, do kterého podle Warranty Direct překvapivě spadají také velké pick-upy, jako například Toyota Hilux, všem vypálila rybník značka Suzuki, která opanovala první tři místa. Pro některé překvapení, pro nás zase až tak ne, jelikož Suzuki roky staví velmi robustní automobily.

V první dvacítce kategorie se objevují i další japonské značky, ale podle Warranty Direct si nevedou bůhvíjak zázračně. Tato pojišťovna stanovila, že jakmile index přesáhne hodnotu 60, jde už přinejmenším o diskutabilně spolehlivá auta. A mezi kompaktními SUV se pod tuto hodnotou dostalo pouze Suzuki s modely Jimny, SX4 a Grand Vitara. Honda CR-V byla akorát „na hraně“.

Mezi vozy nižší střední třídy je situace jiná. Podle prvotního prozkoumání žebříčku je evidentní, že tahle auta jsou na tom se spolehlivostí daleko lépe. Hned 13 vozů z první se vešlo pod index 60 a úplně nejspolehlivější model dosahuje takřka neuvěřitelné hodnoty 4!

Jen pro připomenutí, pojišťovna Warranty Direct se u každého vozu soustředí na jednotlivé části, díky čemuž má k dispozici opravdu přesné informace o tom, co přesně se na jednotlivých automobilech kazí. A je to opravdu seznam rozsáhlý. Patří sem například nápravy a zavěšení, brzdový systém, chlazení a topení, klimatizace, motor, převodovka, palivový systém a další.

Společně s rozborem jednotlivých oblastí vozu počítá Warranty Direct také čas, který je konkrétní automobil mimo silnici a pochopitelně také průměrné náklady na opravu. Ty jsme přepočítali dle aktuálního kurzu na tuzemskou měnu.

Všechny tyto aspekty jsme zohlednili také v naší komentované galerii, kde se dozvíte, která značka vyrábí, případně vyráběla, tak spolehlivé auto s indexem 4.

Všechny hodnocené vozy pojistila pojišťovna v minimálním počtu 50 kusů, aby hodnocení mělo nějakou vypovídající hodnotu. Pojistit lze pouze auto do 12 let stáří a 190 tisíc najetých kilometrů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů