Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Pohleďte na nové nejlevnější sedmimístné auto: Dacia odhalila Jogger

Naše téma
Radek Pecák | 03.09.2021
dalších 8 fotek
Dacia Jogger | foto: Dacia
Nový Jogger je největším modelem v nabídce rumunské automobilky.
Jogger, který právě představila značka Dacia, je automobilem kombinujícím v duchu současné doby prvky SUV a vlastnosti typické pro MPV - tedy rodinná velkoprostorová auta.

Prohlédnout si ho můžete v naší fotogalerii.

Auto měří na délku 4547 milimetrů a uvnitř nabídne tři řady sedaček. I pokud je třetí řada připravena pro sezení lidí, je za ní k dispozici zavazadlový prostor s objemem 160 litrů. Pokud toto šesté a sedmí sedadlo vyjmete, pak získáte prostor k převezení předmětů s objemem 708 litrů.

Na rozdíl od řady konkurentů se sedačky nedají sklopit do podlahy. Můžete je ale překlopit směrem dopředu, případně z vozu úplně vyjmout.

S autem se nemusíte vjet na rozbitou silnici, případně polní či lesní cestu. Světlá výška totiž činí nadstandardních 200 milimetrů.

Design není žádným překvapením. Vpředu jsou reflektory obsahující světelný podpis ve tvyru "Y" při denním svícení. Tvar zadních světel (připomínají řešení používaná u modelů Volvo) je podle tvůrců vozů podmíněn nutností zachovat široký vstupní otvor.

Vůz budou pohánět stejné motory, jaké jsou k dispozici pro Sandero a Logan. Nabídka tedy zahrnuje klasický litrový tříválec nebo stejný agregát upravený pro spalování LPG.

Za dva roky má nabídku motorizací doplnit také hybridní verze.

Ceny Dacia odtajní v listopadu. Základní verze ale, podle slibu představitelů značky, nebude startovat na sumě přesahující hranici 400 000 Kč. První zákaznické automobily dorazí k dealerům na začátku jara příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů