Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Pohled do útrob Bentley Bentayga je ohromující. Ukrývá 50 kilogramů kabelů

Naše téma
Redakce | 13.07.2016
Bentley ­Bentayga má 50 kilogramů kabelů. | foto: Bentley
Bentley Bentayga je jako nejrychlejší a nejluxusnější SUV planety mimořádně pokrokovým a moderním autem. Jeho výbava tak zahrnuje nejen výkonný motor, ale i hi-tech výbavu a techniku. A tomu odpovídá i použité množství kabelů.
Jak rozsáhlá kabeláž je, ukazují obrázky, které poskytlo samo Bentley. Prohlédnout si díky nim můžeme veškeré elektrické vedení, které v autě nalezneme. A je ho opravdu požehnaně. Zhruba 50 kilogramů vážící změť kabelů se přitom dodává na paletě o velikosti běžného auta.

Představení prvního SUV od automobilky Bentley najdete zde.

Výrobce navíc používá odolnější kabely, které jsou pevnější, méně ohebné a díky tomu i trvanlivější.

Bentley ­Bentayga má 50 kilogramů kabelů.


Kabely zde vedou opravdu k lecčemu. Luxusní SUV má ve výbavě například čtyři radarové systémy s dlouhým dosahem, 12 parkovacích senzorů, tucty prvků osvětlení (včetně vnitřního), šest kamer, 48voltový obvod, který slouží vzduchovému odpružení, audio s 18 reproduktory nebo vyhřívaná a ventilovaná sedadla s masážní funkcí.

Ale to není všechno. Na palubě může být také chladnička nebo třeba natahovací strojek pro příplatkové hodiny Breitling v hodnotě několika milionů korun.

Není divu, že Bentayga má 90 řídicích jednotek, které spolu samozřejmě vzájemně komunikují. A že vše řídí systém obsahující 100 milionů řádků kódu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů