Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Počet modelů Škody se významně zvýší. První nové auto bude Elroq

Naše téma
Radek Pecák | 25.04.2023
dalších 12 fotek
Celá rodina elektromobilů Škody tak, jak má vypadat v roce 2026 | foto: Se svolením Škoda Auto
Nevím sice, jak přesně bude vypadat nárazník nebo světla modelu Elroq a dalších nově chystaných aut, ale po speciální akci už je ale zcela zřejmé, kolik vozů a v jakých velikostních i tržních segmentech v následujících třech letech mladoboleslavská automobilka uvede na trh.
Nejvýznamnější tuzemská automobilka odhalila v podobě třírozměrných nepohyblivých modelů vnější vzhled připravovaného nejmenšího městského elektrického vozu, dále vizáž středně velkého rodinného SUV, stejně jako největšího sedmimístného vozu a konečně také nového kombi. Všechny čtyři nebudou mít žádný jiný pohon než čistě elektrický. Na slavnostním večernu byly vystaveny designové sochy jednotlivých modelů v měřítku 1:1.

Prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii, kde najdete také termíny uvedení jednotlivých typů na trh.

Současně je již také prozrazeno to, jak v hrubých rysech budou vypadat obě karosářské verze typu Enyaq po blížícím se faceliftu.

Tři ze čtyř připravovaných elektrických aut mají zatím pouze pracovní označení (Small, Combi a Space). Pouze jediný – zmiňovaný středně velký sportovně-užitkový vůz – již obdržel oficiální jméno. Na své karosérii bude vozit jméno Elroq. Do prodeje vstoupí během příštího roku.

Díky právě připravovnaé ofenzívě bude mít v roce 2026 mladoboleslavská značka nejrozmanitější portfolio ve své historii. V tu dobu bude totiž ještě v prodeji Octavia v modernizované podobě (představí se příští rok), dále také nové generace vozů Superb a Kodiaq. V autosalonech se dále budou nabízet typy Kamiq a Scala (čeká je facelift ještě letos) a samozřejmě všechny výše uvedené elektromobily.

Cílem této ofenzívy Škody Auto je podle člena představenstva společnosti Martina Jahna snaha pokrýt novými typy elektromobily všechny segmenty trhu, které jsou relevantní pro zákazníky značky.

Zatím i na benzín a naftu...
Neopouští ale ani klasické pohony a rozšíří nabídku aut s pohonem plug-in hybrid.

Na trh bude z nových elektrických vozů, jejichž design jsem si mohl prohlédnout, jako první uveden kompaktní model Elroq. Délka tohoto auta bude čtyři a půl metru a vlastně se jedná o nástupce současného typu Karoq.

Vstupní branou do světa elektromobilů s logem Škody se stane městský crossover nyní označovaný jako Small. Lidé ze Škody slibují, že při délce 410 centimetrů, což je srovnatelné s aktuální Fabií, nabídne podobný objem zavazadlového prostoru jako Scala. Auto se bude vyrábět ve Španělsku a cena základní verze by měla být při zahájení prodeje v roce 2025 zhruba šest set tisíc korun.

Až poté se zákazníci dočkají elektrického kombi s délkou přibližně 470 a velkého SUV, které bude mít karosérii ještě o dalších dvacet centimetrů větší.

Největší událostí pro Škodu ve zbytku letošního roku se stanou premiéry nových generací Superbu a Kodiaqu. Superb bude mít opět dvě karosářské varianty – lifback a kombi, Kodiaq zůstane klasickým SUV.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů