Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Po Scoutu ukazuje Škoda Karoq také ve variantě Sportline. Sluší mu to!

Naše téma
Radek Pecák | 02.08.2018
Škoda Karoq Sportline | foto: Škoda-Auto
Novinka bude moci dostat pod kapotu i výkonný zážehový čtyřválec.
Již ve třech variantách si v brzké době budou zákazníci moci koupit menší z obou škodováckých SUV - Karoq. Nyní mladoboleslavská automobilka uveřejnila první snímky nové verze Sportline. Naživo si novinku budou moci prohlédnout návštěvníci autosalonu v Paříži, kde si na počátku října odbude svoji premiéru.

Auto získalo upravené nárazníky a jezdí na speciálních červně lakovaných osmnáctipalcových kolech. Na přání se ale budou dodávat i sedmnácti nebo devatenáctipalcová kola, opět v černém provedení.

V interiéru jsou černé sportovní sedačky se stříbrnými švy. Černé je také čalounění stropu. Multifunkční volant je obšit perforovanou kůží a pedály, jak u podobných verzí bývá zvykem, vyrobili z nerezové oceli. 

Škoda Karow Sportline půjde objednat se čtyřmi typy motorů. Vstupní verzí je čtyřválec 1,5 TSI s výkonem 110 kW. Ten se pojí jednak s manuální převodovkou, tak i sedmistupňovou automatickou skříní DSG. I s tímto motorem je možno získat pohon všech kol. Nabídka pokračuje dvěma turbodiesely. Oba mají zdvihový objem dva litry. Slabší disponuje výkonem 110 kW, silnější pak 140 kW. Zatímco slabší s obou vznětových agregátů bude vždy "předokolka" s manuální převodovkou, silnějšímu je vyhrazen pohon všech kol a DSG.

Novinkou v modelové řadě Karoq je použití zážehového přeplňovaného dvoulitrového motoru 2,0 TSI. Ten je naladěn na výkon 140 kW (190 koní).

Mezi prvky volitelné výbavy je rovněž digitální přístrojový štít. Ve verzi Sportline bude mít kromě sériově nabízených čtyř režimů zobrazení i pátý. Ten umožní zobrazit otáčkoměr a aktuální rychlost uprostřed.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů