Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Po pašeráckých stezkách se vydaly unikáty na čtyřech, třech i dvou kolech

Naše téma
Monika Šavlová | 29.05.2024
dalších 95 fotek
Na oblíbenou vyjížďku veteránů Po pašeráckých stezkách vyrazili řidiči se svými skvosty navzdory nepřízni počasí. | foto: Deník/Monika Šavlová
Majitelé motocyklů Jawa, Simson a dalších značek, velorexů, ale i mercedesů, škodovek, fiatů a dalších veteránů se zde sjeli do malé obce Rybník na Domažlicku, aby se vydali na oblíbenou vyjížďku Po pašeráckých stezkách. Akci pořádal Auto moto veteran club Český les.
S řidiči si pohrávalo náladové počasí. Účastníci se zastavili například v Bělé nad Radbuzou, kde své vymazlené motoristické skvosty zaparkovali na nádvoří opraveného zámku. Po krátké prohlídce areálu přišla na řadu jízda zručnosti. Poté se veterány vydaly do Třemešné, kde byla na programu soutěž elegance.

Po pašeráckých stezkách vyjely veterány navzdory rozmarům počasí:

Unikátem, který sklízel velký obdiv přihlížejících diváků i samotných účastníků vyjížďky, byl  automobil Essex Super Six z roku 1929. Dorazili s ním z Líní stylově oblečení manželé Miroslava a Milan Kaslovi.

„Toužil jsem po autu, které má volant vlevo. Tohle auto je dovezené z Ameriky. Já ho mám teprve krátce. Jinak máme několik starých motorek,“ vysvětloval majitel. „Váží 1380 kilo a jezdím s ním až osmdesátkou,“ dodal.

V nablýskaném Velorexu 350 dorazil Petr Horhol z Černošína s manželkou. „V roce 2000 jsem si dovezl jenom rám a postupně jsem si to dal sám všechno dohromady. Trvalo to, než jsem sehnal všechny součástky a nechal ušít koženku na rám. Jezdíme s ním jen čas od času na srazy,“ řekl Deníku.

V roce 2002 se pustil do skládání svého mazlíka z dílů, které postupně sehnal po stodolách a bazarech, Lukáš Rott z Tachova. Výsledkem asi pětiletého snažení je Jawa 250 Pérák z roku 1952, se kterou do Rybníku dorazil. „Jezdím na tyhle akce pravidelně už několik let,“ přiznal s tím, že se chystá i na Jízdu Saši Kolowrata, která se má konat 15. června a pořádat ji bude opět AMVC Český les.

„Celkem se zúčastnilo prezentovaných vozidel 78, z toho 44 motocyklů a 34 automobilů,“ uvedl jeden z hlavních pořadatelů Antonín Hofmeister. Nejstarším vozidlem vyjížďky byl Hudson Essex rok z roku 1929 Milana Kasla z Líní. "S nejstarším motocyklem přijel ze Staňkova Milan Veselý, jednalo se o BSA rok výroby 1928," doplnil informace Hofmeister .

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů