Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Po Fordu GT touží 6506 zájemců. Dostane se jen na 500, výrobce je vybere sám

Naše téma
Redakce | 16.05.2016
dalších 12 fotek
Ford
Americká automobilka Ford uzavřela příjem přihlášek zájemců o nový supersport GT. Po pouhém měsíci nasbírala 6506 formulářů, v nichž se potenciální kupci snažili výrobce přesvědčit, že právě oni si exkluzivní novinku zaslouží vlastnit.
Ford totiž budoucí majitele modelu GT vybere sám. Zájemci proto museli vyplnit formulář, v němž odpovídali na řadu otázek - například jak často dotyčný plánuje s autem jezdit, kolik vozů od Fordu dosud vlastnil nebo dokonce na to, jak moc je aktivní na sociálních sítích. Podle obdržených žádostí, které prý často doplnila i vlastní videa, automobilka vyhodnotí, kdo si vytoužené auto skutečně zaslouží.

Důvodů poněkud komplikovaného prodejního procesu je několik. Především Ford nechce, aby nová "gétéčka" skončila u překupníků, kteří by pak vozy se ziskem přeprodávali dál.

Vybraní majitelé se dokonce budou muset smluvně zavázat, že po jistou, zatím neupřesněnou dobu, vůz neprodají. Dalším cílem je snaha, aby auto dostali lidé, kteří s ním budou opravdu jezdit, takoví, kteří jej okamžitě neschovají do garáže. Ford prostě chce, aby byl vůz hodně vidět.

Zájemcům zase všechna ta snaha může zajistit skutečně vzácný a rychlý stroj. GT totiž vznikne jen v 500 exemplářích. Na drtivou většinu se tedy nedostane.

Vybrané šťastlivce v nejbližších třech měsících Ford osloví, první vozy by jim měl dodat ještě před koncem tohoto roku. Zajímavé na tom všem také je, že potenciální kupci stále nevědí, kolik je vlastně GT bude stát. Mluví se o částce přesahující 400 tisíc dolarů.

Nový Ford GT pohání dvakrát přeplňovaný 3,5litrový šestiválec s výkonem přes 600 koní, který spolupracuje se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Supersport je navíc postaven z lehkých materiálů, zejména z hliníku a karbonových vláken, takže se pochlubí výborným poměrem výkonu k hmotnosti.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů