Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Po faceliftovaném Multivanu se představuje také modernizovaný Transporter

Naše téma
Jiří Švamberk | 08.04.2019
Světovou premiéru si odbyl na výstavě Bauma v Mnichově | foto: Volkswagen
Transporter T6.1 je stejně jako luxusnější provedení Multivan napěchován technologiemi a konektivitou
V únoru letošního roku Volkswagen představil faceliftovný Multivan 6.1 na statické akci ve Wolfsburgu a následně ho přivezl do Ženevy.
 
Nyní nastal čas modernizovat také pracovně zaměřený Transporter, který dostal podobné prvky výbavy. Faceliftovný Transporter se veřejnosti poprvé představil na výstavě Bauma 2019, největším veletrhu stavebních strojů na světě.


 
První oficiální fotky ukazují, že Transporter podstoupil stejnou omlazovací kúru jako jeho luxusnější sourozenec, ačkoliv designéři vynechali některé chromované detaily v přední masce chladiče a nárazníku.
 
Modernizovaná dodávka je nově vybavena třetí generací modulárního infotainmentu MIB3, na přání jsou k dispozici internetové funkce a služby, jelikož systém MIB3 může být vybaven vestavěnou SIM kartou. Další poměrně důležitou novinkou je 230voltová zásuvka pod sedadlem řidiče.
 
Novinka má nově samostatně uzamykatelný přepravní prostor a nyní lze také převážet extra dlouhé předměty díky prostoru pod sedadly na straně spolujezdce vpředu. Díky tomuto řešení lze převážet předměty dlouhé od 2450 po 2800 mm, v prodloužené verzi až 2900 mm.

Interiér se nese v klasickém duchu značky Volkswagen

 
Standardní výbava nyní zahrnuje elektrická okénka, centrální zamykání, elektrická a vyhřívaná zpětná zrcátka a rádio s funkcí bluetooth.
 
Stejně jako v případě Multivanu 6.1, také Transporter má nyní elektromechanický posilovač řízenáí, který dovoluje řadu asistenčních systémů řidiče. Například udržování v pruhu, parkovací asistent a mnoho dalších.
 
Motor je jen zatím jen jeden, a to prověřené vznětové TDI o objemu 2 litry. Tento čtyřválec je nabízen hned ve 4 výkonových nastavení 90, 110, 150 a 200 koní. Dvě nejvýkonnější varianty lze kombinovat s pohonem 4Motion. Později nabídku doplní ryze elektrická verze, kterou VW vyvíjí společně s ABT.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů