Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Plasty, vyšší podvozek a pohon všech kol. Volkswagen ukázal Passat Alltrack

Naše téma
Redakce | 25.02.2015
dalších 8 fotek
Volkswagen Passat Alltrack. | foto: Volkswagen
Nová generace Volkswagenu Passat dorazí také ve "skautském" provedení Alltrack. "Oplastovaný" kombík s vyšším podvozkem a pohonem všech kol se začne prodávat v září.
Verze Alltrack dostala ochranné kryty blatníků, prahů a podvozku, nové střešní ližiny či upravené nárazníky. Díky nárazníkům a světlé výšce zvýšené o 27,5 milimetru se zlepšily nájezdové úhly vpředu i vzadu a tedy i schopnosti mimo hladké asfaltky.

Volkswagen Passat Alltrack.



Kombík standardně stojí na sedmnáctipalcových kolech, za příplatek však půjdou objednat ráfky o velikosti 18 a 19 palců.

V kabině pak najdeme pro tuto verzi specifické čalounění kombinující látku a Alcantaru, na přání ale Volkswagen samozřejmě dodá i kožená sedadla. Ve výbavě se objeví všechny moderní technologie, které používá i standardní Passat osmé generace. 

Test nového Volkswagenu Passat si můžete přečíst zde.

Volkswagen Passat Alltrack.


K tradičním jízdním režimům Eco, Normal, Sport a Individual přibývá mód Offroad. Jeho aktivováním se všechny důležité jízdní a asistenční systémy vozu přizpůsobí podmínkám jízdy v terénu, pedál plynu se má chovat citlivěji a zároveň se zvýší otáčky, při nichž řadí automatická převodovka. V režimu manuálního řazení je dokonce potlačeno automatické řazení vyšších převodových stupňů.

Volkswagen připravil pro Passat Alltrack pět motorů s přímým vstřikováním a přeplňováním turbodmychadlem: dvě zážehové jednotky a tři vznětové turbodiesely.

Benzínová čtrnáctistovka poskytuje výkon 150 koní (110 kW), silnější dvoulitr pak 220 koňských sil (162 kW). Naftové dvoulitry produkují 150 koní, 190 koní a vrcholný dvakrát přeplňovaný diesel dokonce 240 koní.

Volkswagen Passat Alltrack.



Motory TSI a TDI o výkonu 150 koní jsou spojeny s šestistupňovou mechanickou převodovkou, výkonnější motorizace jsou sériově vybaveny dvouspojkovou převodovkou DSG.

Standardem pro všechny verze je pohon všech kol, jehož základem je mezinápravová spojka Haldex páté generace, s níž u nejsilnějších variant spolupracuje systém XDS+, tedy přibrzďování vnitřních kol v zatáčce. 

Volkswagen Passat Alltrack samozřejmě zamíří na ženevský autosalon, prodeje se rozběhnou v září. Ceny zatím nebyly oznámeny.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů