Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot věří SUV. Chystá další dvě: drobka do města i novou vlajkovou loď

Naše téma
Redakce | 15.06.2015
Koncept Peugeot Quartz. | foto: Peugeot
Francouzská automobilka Peugeot, ostatně stejně jako řada jejích konkurentů, věří v zářnou budoucnost "esúveček". Proto pracuje na dvou nových modelech právě této kategorie.
Ani jeden z projektů sice dosud nedostal oficiálně od vedení koncernu PSA, do nějž Peugeot patří, zelenou, ale podle francouzského magazínu L'Auto Journal obě novinky rozšíří modelovou řadu výrobce už v roce 2017.

Automobilka si hodně slibuje především od modelu 6008, který má představovat budoucí vlajkovou loď značky. Půjde o velké a až sedmimístné SUV, jež by mělo konkurovat především novému Renaultu Espace.

Techniku vůz bude sdílet s novou generací modelu 3008, dostane však delší rozvor - přibližně na úrovni Citroënu C4 Grand Picasso. Dorazí i verze s pohonem všech kol a také provedení s plug-in hybridním pohonným ústrojím.

Druhá chystaná novinka, model 1008, bude stát na opačné straně nabídky. Půjde o městský crossover, který pravděpodobně ani nedostane možnost pohonu všech kol. Francouzi údajně pro výrobu tohoto vozu hledají partnera, s nímž by se podělili o náklady na vývoj. Magazín zmiňuje námluvy s japonskou Toyotou, což dává smysl. Obě automobilky by tak navázaly na spolupráci z kolínského závodu TPCA.

Kromě úplných novinek Peugeot pracuje také na druhé generaci modelu 3008. Její vzhled prý bude inspirován konceptem Quartz, kabina pak nabídne filosofii známou z vozu 308. Čekat tedy můžeme minimum tlačítek, ovládání přes dotykový displej a vyvýšený přístrojový štít.

V plánech je také modernizace úspěšného modelu 2008, která kromě omlazeného vzhledu přinese kvalitnější interiér a přeplňovaný zážehový tříválec.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů